‘We moeten snel van die anderhalvemeter af’

De horeca in Nederland is inmiddels weer een maandje open. 1 juni mochten de eerste biertjes getapt worden na tien weken drooglegging vanwege de coronacrisis. Nu, een maand na 1 juni, is een voorzichtige balans op te maken.

‘Het begint op gang te komen. Met de mooie dagen zie je dat mensen weer naar de cafés komen’, Colin van Gestel van De Twee Spieghels is voorzichtig positief.
De zorgen zijn echter nog niet voorbij. ‘Zorgen heb je altijd, belangrijkste is dat we heel snel van die anderhalve meter af moeten.’ De gemeente denkt gelukkig met de horeca-ondernemers mee, bijvoorbeeld over de grootte van de terrassen. ‘Een dikke pluim voor ze. We zijn actief opgebeld, ze hebben meegedacht.’

Ondanks alle hulp verkeert de horeca in Leiden in zwaar weer. ‘Iedereen heeft het gewoon moeilijk. Ik moet er niet aan denken dat je net een café bent begonnen dit jaar. Dat je gelijk zes stappen achterloopt. Ik hoop dat iedereen ouderwets zijn tentje kan runnen.’

(Bron: Unity.nu)

Zie ook een video vraaggesprek

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.