Prikcampagne is nu echt begonnen

Met de eerste 500 prikken is vrijdag in Leiden de vaccinatie van verpleeghuispersoneel begonnen. In vier prikstraten kreeg elke 3 à 4 minuten iemand een dosis van het ‘diepvriesvaccin’ van Pfizer.

Het aanmelden, wachten, prikken en verplicht nog even zitten bijkomen verliep soepel en in serene rust. Onze regio is klaar voor het grote werk. Zodra er meer vaccins komen, kan de echt massale vaccinatie beginnen. Dan kunnen in onze regio 5.000 of zelfs 10.000 prikken per dag gegeven worden.

Zeven locaties
Op gedempte toon gaven GGD-directeur Sjaak de Gouw en de Leidse burgemeester Henri Lenferink hun toelichting aan de pers. “We zijn dit virus allemaal zat”, onderstreepte Lenferink nog eens het belang van de vaccinatiecampagne.

De burgemeester noemde de enorme taken die de GGD in korte tijd op haar dak heeft gekregen. Volgens hem is de organisatie in omvang ‘geëxplodeerd’, maar heeft ze de touwtjes ondanks alle hectiek nog aardig in handen. En dat is ook nodig, want het wordt allemaal nog veel groter.

Twaalf straten
De GGD heeft er zin in. “Nu kunnen we doen waar we echt goed in zijn”, zegt Dorien van Berkel, de coronacoördinator van de GGD bij het begin van een prikstraat met een brede glimlach.

Zodra het kan, wil de GGD op zeven locaties in de regio Hollands Midden gaan prikken, maar in januari blijft het bij de Leidse locatie. En zelfs daar worden nu maar vier van de twaalf prikstraten gebruikt. Want er zijn niet meer dan de vijfhonderd prikjes per dag beschikbaar.

Koelkast
Lang voor zonsopgang wordt de vaccinvoorraad voor één dag afgeleverd bij het Leidse congrescentrum ECC.

Lees dit artikel verder op Sleutelstad..

(Bron: Nieuwsbrief Sleutelstad)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.