‘Oxfordvaccin zeer effectief’

‘Oxfordvaccin zeer effectief’
Het coronavaccin dat de universiteit van Oxford ontwikkelt biedt een zeer effectieve bescherming, zegt farmaceut AstraZeneca in een persbericht.

Volgens de eerste tussentijdse resultaten varieert de bescherming tegen het virus tussen de 60 en 90 procent, afhankelijk van de dosis.
De Europese Unie heeft zo’n 300 miljoen doseringen gekocht van het Oxford-vaccin.

Hoe effectief het vaccin is, hangt af van de dosering. Testpersonen die eerste een halve dosis toegediend kregen en daarna een hele, bleken beter beschermd dan mensen die twee keer de volledige dosis kregen. Gemiddeld komt de effectiviteit van beide groepen uit op 70 procent, meldt AstraZeneca.

Eerder deze maand maakten ook twee andere vaccinontwikkelaars bekend hoe effectief hun vaccin naar verwachting is. Het vaccin van Pfizer lijkt in 95 procent van de gevallen bescherming te bieden, zegt de Amerikaanse farmaceut zelf. Farmaceut Moderna claimde op basis van tussentijdse resultaten dat het coronavaccin dat het bedrijf ontwikkelt voor 94,5 procent effectief is.

Veiligheidsberaad over carbidschieten
Dinsdagavond 24 november vergadert het Veiligheidsberaad – met de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s – opnieuw met minister Grapperhaus over de corona-aanpak. Ze gaan het onder meer hebben over carbidschieten, de oudejaarstraditie die aan populariteit wint nu het afsteken van vuurwerk dit jaar verboden is.
Sommige gemeenten willen carbidschieten ook verbieden, zoals Den Haag.
Vanavond kijken de veiligheidsregio’s naar een gezamenlijke aanpak.

(Bron: Unity.nu)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.