Mark Rutte, kom terug van vakantie. Corona is terug!

Premier Mark Rutte was nog zo tevreden over de Nederlander. Door diens gedisciplineerde gedrag was het coronavirus toch maar teruggedrongen, zei hij. De intensive cares waren leeggestroomd, we konden weer de verpleegtehuizen in en allemaal opgelucht ademhalen.

Wie zich geregeld begeeft in het openbare leven, weet al een tijdje dat dit geen reëel beeld geeft van de werkelijkheid. Velen lappen de anderhalvemetermaatregelen al een tijdje aan hun laars.
Café- en restauranteigenaren kunnen hun gasten maar nauwelijks in het gareel krijgen, al helemaal niet als er alcohol in het spel is. Winkelstraten zijn al snel volgestroomd en het publiek loopt hutjemutje door de straten.

Gevolg: overal duikt het virus weer op. Niet alleen in Nederland, maar ook in nabije vakantielanden België, Frankrijk en Spanje. Cartoonist Ruben Oppenheimer maakte een grappige, maar o zo rake illustratie, waarin een coronavirusbolletje moppert dat-ie maar zo kort van zijn vakantie heeft kunnen genieten.

De helft van de Nederlanders wil dat het mondkapje verplicht wordt en dat een deel van de coronaversoepelingen wordt teruggedraaid. Velen zijn bang geworden. Of het aan de premier ligt weet ik niet, maar toen die wekelijkse persconferenties er nog waren ging het toch beter met de discipline. Nu de premier met vakantie is, geloven velen het wel weer.

Verzoek aan de premier: kom terug van vakantie. Het volk heeft u nodig, ze kunnen het niet zonder u. Zo niet, dan is het verplichte mondkapje voor alle binnenruimten nog niet zo’n gek idee.

(Bron: Jan ‘t Hart, mediahuis – Leidsch Dagblad)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.