Leidse ziekenhuizen voorbereid op komst tientallen coronapatiënten

Het LUMC en Alrijne Leiderdorp zijn voorbereid op extra opnames van coronapatiënten, als gevolg van de uitbraak in Hillegom. Op basis van het aantal besmettingen dat er nu is en dagelijks toeneemt, houdt het LUMC rekening met maximaal dertig extra opnames waarvan tien op de intensive care.

Alrijne noemt geen cijfers. ,,We houden de situatie in de regio goed in de gaten en stemmen in overleg met ziekenhuizen in de regio het aantal te reserveren bedden af’’. legt een woordvoerster uit.

Tot gisteren waren er in deze ziekenhuizen nog geen opnames als gevolg van de situatie in Hillegom. Het is in beide ziekenhuizen sowieso nog rustig met het aantal coronapatiënten. ,,Dat het landelijk (nog) rustig is op het vlak van uitbraken is bij ons ook terug te zien in de aantallen patiënten’’, laat een woordvoerster van het LUMC weten. ,,Dat verschilt natuurlijk een beetje per week, maar het zijn er heel erg weinig. Ter illustratie: maandag lagen er twee ex-coronapatiënten op de ic.’’ In het Alrijneziekenhuis lagen afgelopen dagen helemaal geen coronapatiënten, aldus de woordvoerster.

Beide ziekenhuizen houden sowieso rekening met een tweede golf. Het LUMC houdt structureel bedden beschikbaar voor coronapatiënten op zowel de verpleegafdeling als de IC. Alrijne leidt op dit moment verpleegkundigen op die, als de noodzaak er is, collega’s van de ic kunnen ondersteunen.

Reguliere zorg
Nadat in maart alle niet-spoedeisende afspraken werden afgezegd, is inmiddels de reguliere zorg weer op gang gekomen. ,,Op veel vakgebieden zitten we op hetzelfde niveau als vorig jaar’’, laat het LUMC weten.

Lees het artikel verder in het Leidsch Dagblad..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.