Leidse Rembrandt Dagen schuiven door naar 2021

De organisatie van de Leidse Rembrandt Dagen heeft besloten de tweede editie die gepland was voor 11 en 12 juli, geen doorgang te laten vinden.

De Leidse Rembrandt Dagen die op 11 en 12 juli zouden plaatsvinden, gaan dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De tweede editie van het evenement in het Pieterskwartier wordt verplaatst naar 2021. De organisatie heeft de knoop doorgehakt omdat veel vrijwilligers aangaven het in verband met de corona crisis niet te zien zitten om de dagen te organiseren.

“We hebben even overwogen om het evenement af te schalen, maar dat voelde niet goed. Net als dat het niet goed voelde om in deze tijd een vrolijk feest te geven”, vertelt Tjeerd Scheffer van Stichting Leidse Rembrandt Dagen. Praktisch werd het ook een steeds grotere uitdaging om de Rembrandt Dagen door te laten gaan. De Universiteit Leiden gaf al te kennen dat de gebouwen en de medewerkers dit jaar niet beschikbaar zijn.
Tijdens de Leidse Rembrandt Dagen wordt het Pieterskwartier getransformeerd naar hoe de stad eruit zag in de tijd van Rembrandt van Rijn.

(Bron: regionaal nieuws / NU.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.