Leidse coronapiek volgens GGD ‘geen toeval’

Dat Leiden eerder deze week maar liefst 26 coronabesmettingen op één dag noteerde is zeker geen toeval. Dat zegt basisarts Nikita van den Berge van het Team Infectieziekten bij de GGD Hollands-Midden. “Mensen zijn de maatregelen zat. Daar ligt de oorzaak denken we.”

Dat veel mensen die positief worden getest betrekkelijk milde klachten hebben, komt volgens de GGD-arts vooral omdat het veel jongvolwassenen zijn die het virus de afgelopen tijd hebben opgelopen. “En die hebben nou eenmaal vaak minder last.”

Vandaag is het precies zes maanden geleden dat premier Rutte tijdens zijn eerste corona persconferentie een serie maatregelen afkondigde om verspreiding van het virus tegen te gaan. De ‘intelligente lockdown’ was daarmee een feit. De maatregelen golden in eerste instantie voor 14 dagen. Inmiddels weten we beter en is Nederland weliswaar niet meer in een lockdown, maar gelden er nog steeds veel beperkingen. Die blijven er naar verwachting tot er een vaccin is voor COVID-19.

Dat Nederland uit die lockdown is gekomen is goed merkbaar. Zeker nu na de vakantieperiode het gewone leven op veel plaatsen weer op gang is gekomen, nemen de besmettingen toe. In het hele land en zeker onze regio. “Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt sinds enige tijd weer”, zegt Van den Berge. “Geleidelijk weliswaar, maar je ziet wel die trend. Vergeleken met maart is het nog helemaal niks. Gelukkig maar, want daar doen we het voor.”

Lees het artikel verder op Sleutelstad.nl..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.