Lawine aan lezersvragen over gewilde én gevreesde coronavaccins

Wanneer ben ik aan de beurt? Mag ikzelf weten welk vaccin ik in mijn lichaam gespoten krijg?
Wat nou als ik de AstraZeneca-prik weiger?

De oproep aan lezers van de regiokranten om vragen over het vaccineren te stellen heeft een stortvloed aan reacties opgeleverd.
Bij de redactie zijn in een paar dagen 138 mails binnengekomen. Uit de honderden vragen klinkt zowel ongeduld als wanhoop door. ,,Ik zit met smacht te wachten op een oproep voor een uitnodiging voor het prikken van mijn echtgenote”, meldt Willem de Vis (81) uit Hoorn. Zelf heeft hij zijn eerste vaccinatie binnen. Nu nog die van zijn 69-jarige partner. ,,Ik zou het echt fijn vinden als ik weer met haar mee zou kunnen gaan om zomaar eens boodschappen te gaan doen. Dat ik niet in spanning moet zitten of zij niet besmet is geraakt als zij even weggaat.”

Je voelt de onzekerheid. ,,Mijn man heeft kanker in een vergevorderd stadium. Waarom komen deze kwetsbare mensen niet eerder aan de beurt?”, wil Marlene Simoons uit Oegstgeest weten. ,,Mijn dochter is bang onvruchtbaar te worden door de coronaprik. Wat moet zij doen?”, vraagt een bezorgde moeder. Je proeft ook het verlangen. ,,Mag ik mijn kleinkinderen van 11 tot en met 15 jaar weer knuffelen als ik één keer gevaccineerd ben”, vraagt Frans Dooper (72) uit Noord-Scharwoude zich af.

’Vaccinatieweek’
De komende week hebben we omgedoopt tot ’vaccinatieweek’. Elke dag komt een aantal vragen aan bod. Maar we zeggen er meteen bij: veel vragen blijven onbeantwoord. Bijvoorbeeld omdat er nog niet genoeg zekerheid over is, maar ook omdat het soms medisch niet verantwoord is bepaalde vragen te beantwoorden.

Lees verder in het Leidsch Dagblad..

(Bron: Nieuwsbrief LD)

(Foto SOS)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.