Kwart minder corona in Hollands Midden: Duin- en Bollenstreek spant de kroon met een daling van 41 procent

Het aantal coronabesmettingen in Hollands Midden loopt hard terug. De afgelopen week kon de regio bijna een kwart minder besmettingen noteren dan vorige week. De Duin- en Bollenstreek spant de kroon met een daling van 41 procent. Ook worden minder regiogenoten in het ziekenhuis opgenomen.

Dat blijkt uit de coronacijfers van de GGD Hollands Midden. Tussen maandag 10 en zondag 16 mei (week 19) kregen 1557 inwoners een positieve testuitslag, oftewel ruim 19 op de 10.000 inwoners. De week ervoor waren het er 2056 (ruim 25 op de 10.000). Drie weken geleden piekte de regio nog op 2835 besmettingen in één week. Hollands Midden is de afgelopen week onder het landelijk gemiddelde van 22 per 10.000 inwoners gedoken.

Ook is voor het eerst in maanden een daling van het aantal ziekenhuisopnames te zien. Tussen maandag 10 en zaterdag 15 mei werden 46 regiogenoten opgenomen. Dat zijn er gemiddeld nog geen acht per dag. De afgelopen maanden schommelde het daggemiddelde steeds tussen de tien en twaalf.

Van de 46 ziekenhuisopnames, komen er 23 uit de Goudse regio. Verder ging het om acht inwoners van de Duin- en Bollenstreek, acht uit de Leidse regio en zeven uit de Rijn- en Veenstreek. Eén regiogenoot overleed aan corona: een inwoner van Noordwijk.

Lees dit artikel verder in Leidsch Dagblad…

(Bron: Nieuwsbrief LD)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.