Katwijk heeft hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen van Nederland, maar er zijn lichtpuntjes

Katwijk is al twee weken de zwaarst door corona getroffen gemeente in Nederland. Sinds 10 juni tot dinsdag (23 juni) zijn hier relatief gezien de meeste nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde wekelijkse update van het RIVM.

Bijna zes op de 10.000 inwoners van Katwijk raakte sinds 10 juni besmet. Na Katwijk volgt de Brabantse gemeente Heeze-Leende met 5 nieuwe besmettingen op de 10.000 inwoners.Toch zijn er lichtpuntjes. De GGD kwam dinsdag met de meest actuele cijfers van week 25: 15 tot en met 21 juni. Daaruit kan voorzichtig de conclusie worden getrokken dat het toch de goede kant op gaat met het vissersdorp. Schoot het aantal nieuwe besmettingen drie weken geleden plotseling omhoog van 5 naar 26 en kwamen er de week daarop nog eens dertig bij, de afgelopen week was de toename ’slechts’ zeventien.

Dat is in vergelijking met de rest van Nederland nog steeds veel. Toch verwacht de GGD het virus in Katwijk onder controle te hebben. De afgelopen twee weken sprak de gezondheidsdienst nog over twee ’clusters’ in deze gemeente, maar deze hebben niet geleid tot nieuwe besmettingen en vormen dus officieel geen bedreiging meer. Er is sprake van een cluster als er drie of meer besmettingen zijn binnen een groep zoals een school of bedrijf.

Brandweer
Een van de clusters betrof de brandweer van Valkenburg..

Lees hier verder ..

(Bron: Marieta Kroft – Leidsch Dagblad)

(Foto: Wikipedia)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.