Hollands Midden: hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds half april

De GGD Hollands Midden meldt dat de afgelopen week 94 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld. Dat is het hoogste aantal in dit gebied sinds half april.

Vorige week waren er 48 nieuwe besmettingen. Het gaat dus om bijna een verdubbeling. De weken daarvoor ging het om 18 en 17 besmettingen. Daarmee lijken de coronagrafieken weer een stevige opgaande lijn te vertonen. Er is een coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis, daarmee komt het totaal aantal opnames op 368.

Op het hoogtepunt van de coronagolf, eind maart tot begin april, werden wekelijks tussen de 250 en 300 besmettingen geconstateerd. Maar sinds week 17 is het aantal niet meer zo hoog geweest als in de afgelopen week.

Uit de cijfers van weken 29 en 30 blijkt dat er bijna overal sprake is van een stijging. In Alphen verdubbelde het aantal nieuwe besmettingen van 4 naar 8. In Hillegom ging het cijfer van 16 naar 18 en in Katwijk van 1 naar 2.

Besmettingen
In Leiden ging het aantal nieuwe besmettingen van 0 naar 5, Lisse ging van 2 naar 3, Noordwijk van 1 naar 4, Oegstgeest van 0 naar 1, Teylingen van 0 naar 3 en Voorschoten van 0 naar 2.
Zoeterwoude noteerde geen nieuwe besmetting, Kaag en Braassem ging van 2 naar 1 en Leiderdorp stabiliseerde op 1 nieuw geval, net als de week daarvoor.

Lees het artikel verder in het Leidsch Dagblad..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.