’Hier nog geen mondkapjes’

Ook in Leiden en omgeving is aantal coronabesmettingen toegenomen, maar: ’Hier nog geen mondkapjes’,
De Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) gaat nog niet experimenteren met mondkapjes.

Dat heeft burgemeester Lies Spruit van Lisse, vervangend voorzitter van de VRHM, laten weten. Amsterdam en Rotterdam doen het vanaf woensdag wel. Veiligheidsregio’s krijgen in het hele land de mogelijkheid te experimenteren met maatregelen, waaronder het verplichten van mondkapjes op bepaalde plekken, om het aantal coronabesmettingen te beperken.

Binnenkort komt er meer duidelijkheid wat deze maatregelen inhouden’’, zegt Spruit. “In de eerste plaats zijn ze gericht op de regio’s waar het aantal besmettingen sterk oploopt. Ook in Leiden en omgeving is het aantal besmettingen opgelopen. Maar op dit moment is er geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen. Het bron- en contactonderzoek van de GGD is tot nu voldoende gebleken om, na een geconstateerde besmetting, andere geïnfecteerden op te sporen en maatregelen te treffen. We blijven de geldende basisregels onder de aandacht brengen.’’

Dinsdag bleek dat het aantal nieuwe besmettingen in een week tijd bijna is verdubbeld naar 94.
In Rotterdam en Amsterdam en het Zeeuwse Goes zijn coronahaarden geweest. De burgemeesters van de grote steden willen graag een mondkapjesplicht, maar daar wil het kabinet niet aan. In het Veiligheidsberaad van de 25 regio’s is besloten om te experimenteren met mondkapjes.
In Rotterdam praat burgemeester Aboutaleb met studenten over de introductieweken voor het nieuwe studiejaar.

In Leiden is dat niet nodig, zegt de woordvoerder van de burgemeester Henri Lenferink. Volgens haar is er al een goed overleg met de studentenverenigingen en de universiteit. “We hebben heel intensief contact over wat voor boodschap naar de studenten gaat. We zijn daar samen mee bezig.

(Bron: Annalaura Molducci, Mediahuis – Leidsch Dagblad)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.