Het virus houdt zich koest

Met maar vier besmettingen in een week tijd blijft het coronavirus in Leiden en de vier omliggende gemeentes nog steeds onder controle. In de rest van Zuid-Holland waren er eind juni nog wel wat meer besmettingen, al is er ook daar nog steeds een licht dalende trend.

Omdat het aantal coronapatiënten in juni steeds verder gedaald is, legt het RIVM sinds kort de nadruk op weekoverzichten van besmettingen en ziekenhuisopnames. Bij Sleutelstad hadden we die stap al een maand geleden gemaakt, omdat in onze regio het aantal patiënten al langer gering is.

Dat is opvallend, want in de rest van Zuid-Holland is het virus nog steeds behoorlijk actief. De laatste twee weken was onze provincie zelfs goed voor veertig procent van de bijna duizend coronabesmettingen in Nederland. In de regio’s Rotterdam en Den Haag bleef de kans om besmet te raken steeds wat hoger dan elders. Daarnaast was er een uitbraak in een verpleeghuis in het Westland. Maar in Leiden en omgeving bleef het dus rustig. Per 100.000 inwoners werden hier in twee weken drie mensen besmet; in heel Zuid-Holland waren dat er elf.

Maar waar loop je de meeste kans om besmet te raken? Dat is thuis of in familiekring, zo blijkt uit cijfers die de GGD’s sinds twee maanden verzamelen.

Lees het artikel verder op Sleutelstad.nl..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.