Grip krijgen op (tweede) coronagolf

Grip krijgen op (tweede) coronagolf: ‘Stap voor stap uitproberen met z’n allen’.
Peking kreeg vorig weekend te maken met een nieuwe uitbraak van het coronavirus op een markt en in Iran lijkt er sprake van een tweede golf van besmettingen.

In Nederland staan de meters van het coronadashboard op groen. Toch lijkt een opleving ook hier reëel.
Wat ons te wachten staat hangt af van een aantal factoren, maar feit is dat we beter voorbereid zijn dan een paar maanden geleden.

We houden inderdaad rekening met een tweede golf vanwege de manier waarop het virus zich gedraagt“, zegt Marion Koopmans, hoofd van de afdeling virologie van het Erasmus MC. “In Europa loopt het aantal besmettingen terug, maar elders in de wereld rolt het door. Het virus verspreidt zich snel, wordt ook zonder symptomen overgedragen en lijkt zich weinig aan te trekken van droogte en hitte.

Een nieuwe golf zal er waarschijnlijk anders uitzien dan de eerste. “Het is geen ver-van-ons-bed-show meer“, stelt theoretisch epidemioloog Hans Heesterbeek van de Universiteit Utrecht. Epidemioloog van het UMC Utrecht Patricia Bruijning wijst erop dat we nu beter voorbereid zijn. “De kans op een dreigende overbelasting van de zorg door een forse toename van besmettingen is klein.
Of en hoe groot nieuwe oplevingen zijn, hangt af van verschillende factoren.

Lees hier verder..

(Bron: NOS.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.