GGD: Aantal coronagevallen Leiden bijna verviervoudigd in de afgelopen week

In de gemeente Leiden zijn de afgelopen week negentien nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een week eerder waren dat er vijf.
Ook in Zoeterwoude kwamen er relatief veel gevallen bij.


GGD Hollands Midden heeft de afgelopen week 117 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Er werd één patiënt in het ziekenhuis opgenomen. Daarmee blijft het aantal ziektegevallen toenemen, voor de derde week op rij. Vorige week werden er 94 nieuwe patiënten geteld. Op het hoogtepunt van de coronagolf, eind maart tot begin april, werden wekelijks tussen de 250 en 300 besmettingen geconstateerd. Maar sinds de week van 20 april is het aantal niet meer zo hoog geweest als in de afgelopen week.

Voor de gemeente Leiden geldt ook dat er sinds half april niet meer zo veel nieuwe gevallen geteld zijn. Zoeterwoude had afgelopen week drie gevallen van corona in de gemeente. Daarmee was Zoeterwoude de gemeente met relatief de grootste opleving van het virus. Volgens een woordvoerder van de GGD gaat het zowel in Leiden als in Zoeterwoude om individuele besmettingsgevallen en is er geen sprake van een zogenoemd ’cluster’.

Opvallend is dat de belangrijkste concentraties nieuwe patiënten zich in het zuidoostelijk deel van de GGD-regio Hollands Midden bevinden: in de gemeenten Krimpenerwaard, Waddinxveen, Gouda en Zuidplas. In de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek nam het aantal nieuwe besmettingen in veel gemeenten zelfs af. Zo is in Hillegom, waar twee weken geleden een coronauitbraak in een café ontdekt werd, het aantal besmettingen flink teruggelopen. Afgelopen week werden er zes gevallen genoteerd, terwijl de weken daarvoor het er 18 en 16 waren.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen neemt weer toe, bekijk het hier per gemeente

In Alphen aan den Rijn waren er vorige week zeven nieuwe coronapatiënten, tegenover acht een week eerder. In Noordwijk waren het er twee, na de vier van een week eerder. In Teylingen kwamen er vorige week twee nieuwe gevallen bij. De week daarvoor waren het er drie. In Kaag en Braassem waren er geen nieuwe patiënten, een week eerder was er één nieuwe patiënt. In Oegstgeest was er één nieuw coronageval, net als in de week daarvoor.

Katwijk noteerde vijf nieuwe patiënten, ten opzichte van twee een week eerder. In Lisse waren het er ook vijf, twee meer dan de week daarvoor. Leiderdorp en Voorschoten hadden respectievelijk twee en drie nieuwe coronagevallen, allebei eentje meer dan een week eerder.

In totaal werd er 2.049 keer gebeld met het corona callcenter. In het aantal zorgmedewerkers dat contact zoekt met het callcenter werd een flinke teruggang opgemerkt.

(Bron: Leidsch Dagblad)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.