Feestje thuis kan straks levensgevaarlijk zijn

Bang om na de zomer weer met z’n allen naar kantoor te gaan?
Coronatechnisch blijkt die kantoortuin zo onveilig nog niet. Het feestje thuis, dát is straks met afstand de grootste risicofactor.


Daarvoor waarschuwen binnenmilieu-experts van het grote ingenieursbureau DGMR in Den Haag. Het probleem zit hem in de microdruppels, ook wel bekend als aerosolen. De kans dat die zorgen voor een besmetting met het coronavirus wordt fors groter naarmate er meer mensen langdurig in een slecht geventileerde ruimte zitten.
Nu het zomer is gaat het nog wel en hebben we ramen en deuren open. Als we richting de winter gaan, wordt dat een probleem. Ons advies is ook dan toch echt: ramen en deuren tegen elkaar open zetten’’, zegt binnenmilieudeskundige Arjen Raue.

Alarmerend
Het ingenieursbureau komt met een alarmerende grafiek, waaruit blijkt dat de kans op een coronabesmetting op een feestje thuis veel groter is dan op kantoor.
Raue: “Voor het feestje hebben we gerekend met tien mensen, die minimaal tweeënhalf uur aanwezig zijn. Natuurlijk maakt het wel verschil of er voortdurend ’Lang zal ze leven’ wordt gezongen, dan zal het nog harder gaan.’’

Lees dit artikel verder op Leidsch Dagblad.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.