Coronaregels verder versoepeld

De coronamaatregelen zijn sinds vandaag flink versoepeld. Volgens het kabinet gaat Nederland vandaag van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’. De regel ‘houd anderhalve meter afstand tot anderen’ blijft voor volwassenen van kracht.

Jongeren tot 18 jaar hoeven vanaf vandaag ook onderling geen afstand meer te houden, maar moeten dat nog wel doen bij volwassenen. Vanaf vandaag geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers van evenementen, zolang je vooraf een plek kunt reserveren en er een gezondheidscheck is. Kan niet aan die voorwaarden worden voldaan, dan geldt een maximum van 100 bezoekers binnen en 250 buiten.

Het openbaar vervoer is vanaf vandaag ook weer toegankelijk voor niet-noodzakelijke reizen. In de bussen, trams, metro’s en treinen kunnen alle zitplaatsen weer worden gebruikt. Niet-medische mondkapjes blijven verplicht en reizigers wordt wel gevraagd om drukte te mijden en zo veel mogelijk buiten de spits te reizen. Automobilisten mogen weer mensen uit een ander huishouden meenemen.

Voor sporters zijn er vanaf vandaag veel versoepelingen. Zo kunnen we weer terecht in de sportschool en zijn alle binnen- en buitensporten weer toegestaan. Ook sportkantines gaan weer open. Daar moet wel afstand worden gehouden, net als in de kleedruimtes.

Ten slotte kunnen alle mensen met contactberoepen vanaf vandaag weer aan het werk. De kappers en fysiotherapeuten mochten dat al, maar vanaf vandaag mogen ook de sekswerkers weer aan de slag. Alleen de nachtclubs en discotheken blijven voorlopig nog dicht. Daar kijkt het kabinet begin september opnieuw naar.

(Bron: Unity.nu)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.