Coronacrisis kost Cirque du Soleil de kop

Cirque du Soleil is failliet. Het Canadese entertainmentbedrijf heeft maandag op de website bekendgemaakt dat het een verzoek tot uitstel van betaling heeft gedaan als gevolg van het gedwongen annuleren van shows wegens de coronaviruspandemie.

Cirque du Soleil Entertainment Group heeft verzocht om schuldbemiddeling. Het bedrijf wil graag een doorstart maken.
Het gaat sinds de uitbraak van de coronapandemie slecht met Cirque du Soleil. Het bedrijf heeft voorstellingen af moeten zeggen en ontsloeg dit voorjaar al 95 procent van het personeel.
Cirque du Soleil gaat naar verluidt gebukt onder een schuldenlast van 900 miljoen dollar (ruim 800 miljoen euro). Het grootste circusbedrijf ter wereld werkt momenteel samen met bestaande aandeelhouders aan een financiële herstructurering waarbij bedrijfsbezittingen worden overgenomen in ruil voor geld. Ook verstrekken sponsoren, waaronder de overheid van de Canadese provincie Quebec waar Cirque du Soleil in 1984 werd opgericht, voor 300 miljoen dollar aan financiële middelen aan Cirque du Soleil.

Daniel Lamarre, directeur van Cirque du Soleil, meldt in een verklaring dat het bedrijf “meer dan 36 jaar erg succesvol was, tot het coronavirus toesloeg”. Ook moest er volgens Lamarre “kordaat” worden gehandeld om de toekomst van Cirque du Soleil veilig te stellen.

Lees hier het artikel op NU.nl verder..

(Bron: NU.nlAD.nlHart van Nederland, en meer..)

(Foto: RoyalAlberthall.com)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.