Coronacijfers vallen tegen: geen daling deze week

Met 6093 nieuwe besmettingen meldt het RIVM vandaag opnieuw tegenvallende cijfers. De dalende trend die begin november was ingezet, blijkt deze week te stagneren. Het landelijke besmettingscijfer van afgelopen etmaal is het hoogste sinds acht dagen.

Intussen stijgen de nieuwe ziekenhuisopnames weer licht. En ook de sterftecijfers door corona dalen niet meer. Ze schommelen al een tijdje rond de 65 overlijdens per dag.

Premier Mark Rutte was er vrijdagavond bij zijn wekelijks TV-gesprek bij de NOS duidelijk over. De 5974 nieuwe coronagevallen van die dag waren een tegenvaller. Dat cijfer lag ruim vijfhonderd hoger dan het gemiddelde van vorige week. Vandaag blijkt dus dat het niet bij één tegenvallend cijfer blijft.

Halveren
Nu al is duidelijk dat het totale aantal nieuwe besmettingen deze week niet lager uitkomt dan vorige week. En dat terwijl er een daling tot minder dan 1300 nieuwe gevallen per dag nodig is om rond de kerstdagen meer mensen thuis te mogen ontvangen en misschien de horeca weer te kunnen openen.

Met nog een ruime maand te gaan zouden de cijfers elke twee weken minstens moeten halveren. Daar lijkt het op dit moment niet op. Rutte herhaalde vrijdag nog maar eens dat zo’n daling alleen mogelijk is als iedereen zich aan de huidige regels houdt.

Regio
Ook in onze regio is de daling van nieuwe besmettingen praktisch stilgevallen.

Lees dit artikel van Frank Steenkamp verder op sleutelstad.nl..

(Bron: Nieuwsbrief Sleutelstad.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.