‘Coronacijfers kunnen eerst nog verdubbelen’

De nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus waren hard nodig. En ze kwamen geen dag te vroeg. Want voordat we zien of de ‘hamer’ van Mark Rutte begint te werken, zijn we een kleine twee weken verder.

En misschien blijken er nog hardere ingrepen nodig. Intussen kan de nood in de ziekenhuizen in november hoog oplopen.
Dat zegt Frits Rosendaal, de Leidse hoogleraar epidemiologie, tegen Frank Steenkamp van Sleutelstad. Hij vreest dat de toch al torenhoge besmettingscijfers nog zeker tien dagen flink blijven stijgen, met alle gevolgen van dien.

Geen wonderen
We spraken Rosendaal ook eind juli al, in het programma De Viruszomer. Hij zei toen dat een tweede golf van massale besmettingen te voorkomen was. Daarvoor moesten we dan wel afstand houden én goed blijven testen. Dat blijkt allebei niet erg gelukt: het aantal nieuwe besmettingen in het hele land rijst toch weer de pan uit.

Het is dus terecht dat er stevig wordt ingegrepen, vindt de Leidse professor. En hij moet nog zien of deze ingrepen stevig genoeg zijn. Het lastige is dat we dat pas over twee weken beginnen te zien. Tot die tijd hoeven we van hem geen wonderen te verwachten. “Eerst kunnen de besmettingscijfers nog flink blijven oplopen.”

Lees het artikel verder op Sleutelstad.nl..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.