Corona sneltest, ‘binnen 15 minuten is uitslag bekend’

Ondernemers Rachid Mesaoudi, Hans en Frank Kluivers hebben de eerste Corona Sneltest Point in Leiden – Leiderdorp gelanceerd. Aan de Draadbaan 37B in Leiderdorp is het mogelijk om je snel te laten testen op het coronavirus. Binnen 15 minuten na de test is per mail de uitslag bekend.

Ook geeft de test aan of iemand in het verleden reeds corona heeft gehad.
‘Wij testen op antilichamen d.m.v. de Zekmed test. Deze is in Zwitserland ontwikkeld en geeft in vergelijking met de PCR test een zeer nauwkeurige uitslag met een zekerheid van 99,9 procent.’ Overigens is de Zekmed-test niet gevalideerd door het RIVM, maar dat is geen probleem volgens de organisatie. ‘Ook is deze test Europees CE goedgekeurd. Dit is ook het geval voor Engeland, Zwitserland, Italië en Duitsland waar strengere richtlijnen gelden dan bij onze GGD in Nederland.’

Verder test de organisatie op antigenen met de Abbott sneltest. Die is wel goedgekeurd door het RIVM. ‘Middels een neusswab kunnen we eerder detecteren of het coronavirus aanwezig is. ‘

‘Wij zien op de andere locaties een grote vraag bij bedrijven die snel duidelijkheid willen hebben over of een medewerker wel of geen corona heeft bij klachten. Als werkgever bespaar je tijd en veel geld wanneer jouw werknemer snel weer aan de slag kan. Met corona sneltest point voorzien wij in deze behoefte’, aldus Rachid Mesaoudi.

In tegenstelling tot een test van de GGD, kost de corona sneltest wel geld; 69,50 euro. Online is zeven dagen per week via www.coronasneltestpoint.nl een afspraak in te plannen.

(Bron: Unity.nu)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.