Geen actueel coronanieuws meer op deze website

24 mei 2021
Zie het nieuwsbericht op deze pagina.

Kwart minder corona in Hollands Midden: Duin- en Bollenstreek spant de kroon met een daling van 41 procent

18 mei 2021
Het aantal coronabesmettingen in Hollands Midden loopt hard terug. De afgelopen week kon de regio bijna een kwart minder besmettingen noteren dan vorige week. De Duin- en Bollenstreek spant de kroon met een daling van 41 procent. Ook worden minder regiogenoten in het ziekenhuis opgenomen.

Ook in Leidse regio gunstige coronacijfers ‘maar nog wel zorgen’

16 mei 2021
De besmettingscijfers dalen en in de ziekenhuizen worden minder bedden bezet. Tegelijkertijd worden steeds meer mensen gevaccineerd. Dat blijkt uit de coronacijfers van afgelopen week. Zowel landelijk als in onze regio gaat het de goede kant op, al zijn er bij de GGD nog wel zorgen.

Coronavaccins Pfizer en AstraZeneca lijken even effectief na eerste prik

14 mei 2021
De coronavaccins van BioNTech/Pfizer en AstraZeneca lijken even effectief te zijn na toediening van de eerste dosis. Dat blijkt uit de recentste vaccinatierapportage van het Britse ministerie van Volksgezondheid.

Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

13 mei 2021
Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel.

Hoe is het leven na de prik? ’Ik kon wel huilen van blijdschap’

6 mei 2021
Veel gevaccineerden zijn in de gloria. “Ik voel me bevrijd!” Sommigen nemen alvast een voorschotje op het normale leven. ,,Eindelijk de kleinkinderen knuffelen.” Anderen stellen nuchter vast: “We zijn er nog niet.”