Leidse boa’s vanaf nu op pad met bodycam

8 augustus 2020
Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa) in Leiden dragen vanaf vrijdag 7 augustus jl. een bodycam. Dat heeft de gemeente besloten nadat er eerder al door een tweetal handhavers mee werd geëxperimenteerd.

Daling Leidse coronaboetes

8 augustus 2020
De Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (boa’s) van de gemeente Leiden schrijven beduidend minder boetes dan aan het begin van de coronacrisis. Tot 1 juni schreven de Leidse boa’s gemiddeld 23 boetes per week uit voor corona-overtredingen.

Grip op coronavirus met lokale maatregelen

7 augustus 2020
De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. In de aanloop naar de zomerperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te blijven houden.

Weer een coronapersconferentie, donderdagavond 6 aug. 19.00 uur, bord op schoot

6 augustus 2020
Donderdagavond 19.00 uur, bord op schoot. De persconferentie van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, waarbij de bewindslieden een update geven over het coronavirus in Nederland en maatregelen aankondigen of juist terugdraaien, is terug.

GGD: Aantal coronagevallen Leiden bijna verviervoudigd in de afgelopen week

4 augustus 2020
In de gemeente Leiden zijn de afgelopen week negentien nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een week eerder waren dat er vijf. Ook in Zoeterwoude kwamen er relatief veel gevallen bij.

Het inreisverbod voor Nederland per 5 augustus 2020

3 augustus 2020
Nederland heeft per 5 augustus 2020 00.00 uur het inreisverbod voor Algerije weer ingesteld. Dit besluit is genomen op basis van een risico-inschatting met zo objectief mogelijke criteria over de gezondheidssituatie in Algerije en de daar geldende maatregelen.

Meer besmettingen, maar nog geen ziekenhuisopnames

3 augustus 2020
Het aantal coronabesmettingen in de Leidse regio is afgelopen week duidelijk toegenomen. In totaal werden 28 inwoners positief getest, ruim drie keer zo veel als in de voorgaande week. Er hoefde nog niemand in het ziekenhuis opgenomen te worden.

Honden getraind om Covid-19 te detecteren in mensen

2 augustus 2020
Geurdetectie wordt al voor verschillende doeleinden ingezet, zoals het opsporen van drugs, explosieven, maar ook medische problemen. Voor dit laatste doeleinde zijn er nu met succes acht honden opgeleid; zij detecteren een covid-19 besmetting bij mensen aan de hand van de geur van hun zweet.

Zuid-Holland en Zeeland kleuren oranje op Europese corona-kaart

1 augustus 2020
De toename van het aantal coronagevallen in Nederland is nu ook terug te zien op de kaart van Europa. Op een overzicht van aantallen vastgestelde besmettingen in de afgelopen twee weken was Nederland de laatste tijd geel, wat betekent dat er minder dan twintig gevallen per 100.000 inwoners waren vastgesteld.

’Hier nog geen mondkapjes’

31 juli 2020
Ook in Leiden en omgeving is aantal coronabesmettingen toegenomen, maar: ’Hier nog geen mondkapjes’, De Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) gaat nog niet experimenteren met mondkapjes.

Geen lange wachttijden in de coronateststraten en de uitslag is er ook snel

30 juli 2020
Binnen 24 uur kan iedereen die zich aanmeldt voor een coronatest terecht. De uitslag is er binnen 27 uur. Dat antwoordt de GGD Hollands Midden op vragen van het Leidsch Dagblad.

Hollands Midden: hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds half april

29 juli 2020
De GGD Hollands Midden meldt dat de afgelopen week 94 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld. Dat is het hoogste aantal in dit gebied sinds half april.

Leidse ziekenhuizen voorbereid op komst tientallen coronapatiënten

28 juli 2020
Het LUMC en Alrijne Leiderdorp zijn voorbereid op extra opnames van coronapatiënten, als gevolg van de uitbraak in Hillegom. Op basis van het aantal besmettingen dat er nu is en dagelijks toeneemt, houdt het LUMC rekening met maximaal dertig extra opnames waarvan tien op de intensive care.