Vakanties naar meeste Europese landen vanaf 15 juni weer mogelijk

3 juni 2020
Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie naar de meeste Europese landen. Dat besluit heeft het kabinet genomen.

Angst voor tweede golf in Zuid-Korea: ‘Maskers moeten overal weer op’

3 juni 2020
Het was het eerste land buiten China waar het coronavirus voet aan de grond kreeg en ook één van de eerste plekken waar het normale leven weer werd opgepikt. Nu duiken er toch weer nieuwe besmettingen op. Is Zuid-Korea terug bij af?

Covid-19 update GGD/GHOR

2 juni 2020
Sinds gisteren gemeld bij het RIVM: 6 mensen opgenomen in het ziekenhuis (totaal: 11.750), 5 mensen overleden (totaal: 5.967) en 102 mensen positief getest (totaal: 46.647).

‘Nederlands’ coronamedicijn in massaproductie

1 juni 2020
Dit jaar nog komt mogelijk het eerste coronamedicijn op de markt. Dat zei Frank Grosveld, hoogleraar Celbiologie in Rotterdam, zondagavond in radioprogramma Dit is de Dag. Een Amerikaans farmaciebedrijf werkt momenteel met het antilichaam dat ontdekt werd door wetenschappers van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht.

Gespannen horecaondernemers: ‘We maken er een feestje van’

1 juni 2020
In veel sectoren is er hard gewerkt om de deuren na elf weken weer te openen. Restaurants, cafés, theaters, concertzalen, musea, monumenten en bioscopen mogen sinds 12.00 uur – onder voorwaarden – weer open.

Is corona heftiger dan een griepgolf?

31 mei 2020
Is corona heftiger dan een griepgolf? Tijd om de balans op te maken. Zo verontrustend als de steile lijnen van de coronacurves in maart waren, zo geruststellend zijn de dalende lijnen nu. Het is Pinksteren, de zon schijnt, de ellende is achter de rug.

Heropening van de horeca op 1 juni

30 mei 2020
Horeca in de Leidse binnenstad bereidt zich voor op maandag 1 juni (12:00 uur). Met de aanstaande heropening van de terrassen heeft Centrummanagement Leiden een herstelplan gepresenteerd en een nieuwe campagne gelanceerd.

RIVM-experts: ‘Risico op vakantie in Frankrijk niet groter dan in Nederland’

30 mei 2020
Over ruim een maand beginnen de eerste schoolvakanties. Maar het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of Nederlanders dan weer gewoon op vakantie kunnen naar het buitenland, zei premier Rutte deze week. Volgende week moet daarover meer duidelijkheid komen.

Na 1 juni met het openbaar vervoer naar het strand, museum of je moeder?

29 mei 2020
Mag je na 1 juni met het openbaar vervoer naar het strand, museum of je moeder? En met mondkapje?

Enkele dagen geen besmettingen in de Leidse regio

28 mei 2020
De Leidse regio krijgt het coronavirus steeds beter onder de duim. In de vijf regiogemeenten zijn de afgelopen week maar vier besmettingen gemeten, de laatste dit weekend in Leiden. Er zijn nu al drie dagen lang geen bewoners van onze regio positief getest. De laatste ziekenhuisopname is nog langer geleden.