Man of vrouw van het jaar?

Voorpagina LDEr zijn veel mannen en vrouwen in Leiden en de omstreken die in aanmerking komen voor de titel man of vrouw van het jaar. Iedere vereniging, stichting, vrijwilligersorganisatie, maar ook in bedrijven, zorginstellingen en ga zo maar door, heeft wel een persoon die zo’n titel zou verdienen. Zo ken ik er minstens een vijftal die ik graag zou nomineren. Ik doe dit echter niet – ik denk over één persoon nog even na, tot uiterlijk 4 december – want het is toch wel fijn als er iemand in het zonnetje komt. Zie verderop het persbericht dat het LD deze week liet uitgaan.

Ontslagen
In de krant van vandaag donderdag 23 november staat op de voorpagina een opvallende katern: ’25 journalisten weg bij regionale kranten’. Dat is gelukkig minder dan de vooraf aangekondigde 45 banen. In totaal verdwijnen bij de Telegraaf Media Groep (TMG) – waaronder deze kranten vallen – zo’n 150 arbeidsplekken.
Fijn dat er afgelopen zomer zo’n overnamestrijd heeft plaatsgevonden tussen John de Mol en het Belgische Mediahuis (die de Belgen overigens wonnen), maar het gaat dan altijd gepaard met ontslagen. Vreemd. Het is blijkbaar altijd nodig. Ik vermoed echter (gevoelsmatig) dat De Mol een grotere groep mensen zou hebben ontslagen.
Evenzogoed heeft het journalistieke fonds van de gemeente Leiden hier blijkbaar geen functie. Geeft wel te denken.

Persbericht LD:
Wie moet de Man/Vrouw van het jaar worden? Het Leidsch Dagblad gaat dit jaar voor het eerst op zoek naar de regiogenoot van het jaar. Wie maakte in 2017 het verschil? Lezers kunnen tot uiterlijk maandag 4 december kandidaten voordragen bij de redactie van deze krant. Uit de voorgedragen regiogenoten maakt de redactie een selectie die in de week tussen kerst en oud en nieuw in de krant worden gepresenteerd. Vervolgens kunnen de lezers hun stem uitbrengen om te bepalen wie de titel krijgt. De winnaar krijgt buiten de eer, een geldbedrag van vierhonderd euro en een beeldje van ’De krantenlezer’.

Sommige genomineerden zullen bekend zijn bij het grote publiek, anderen hebben zich achter de schermen verdienstelijk gemaakt. Of u nomineert iemand die het afgelopen jaar een speciale indruk heeft gemaakt. Dat nomineren kan door een mail voor 4 december – met motivatie – te sturen aan redactie@leidschdagblad.nl.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.