Leidse Pieterskerk voor schakers en NK journalisten

Vandaag 23 januari 2019 is de historische Pieterskerk het terrein voor de Masters groep van het 81e Tata Steel Chess Tournament (t/m 27 januari). Ik ben daarbij aanwezig om enige sfeer te proeven en om erna een symposium schaken bij te wonen in de Burgerzaal van het Stadhuis. Lijkt me allemaal erg interessant om mee te maken. Ik zal daar ook een verslag/blog aan besteden later deze maand.

Journalistengroep
Ik heb jullie ook een kort verslag beloofd over de journalistengroep van Tata. Mijn bijdrage aan het toernooi van 17 t/m 20 januari jl. was beperkt tot vier van de zeven partijen. Twee ronden per dag is teveel voor mij, dus speelde ik de avondronden niet mee. Uiteraard ontvang je daarvoor geen scores.
Mijn score van 50% (twee punten uit vier partijen) is niet om over naar huis te schrijven, dus daarom doe ik dit hier maar in een blogbericht.

Benno de Jongh (Sissa, Groningen) hier rechts op de foto samen met Robert Moens van Tata werd uiteindelijk winnaar van dit toernooi met 5 punten (7). Hij eindigde weliswaar met titelverdediger Peter Boel, Carl Hoekstra en Alexander Münninghoff op 5 punten, maar bleek in de noodzakelijke snelschaak barrage uiteindelijk de sterkste van het kwartet. De traditionele wisseltrofee (kunstwerk) gaat voor een jaartje naar Groningen.
Zonder de anderen nu tekort te doen, vind ik dat Alexander Münninghoff de smaakmaker van dit evenement is. Hij speelde een sterk toernooi en stond na de vierde op kop. U kunt de scores en eindstand hier bekijken.

Masters
In de Master groep lijkt de regerend wereldkampioen Magnus Carlsen goed op weg voor titelprolongatie (zijn zevende titel)! Maar heeft hij goede concurrentie van onder meer Viswanathan Anand (vijf titels op zijn naam) en onze nationale troef Anish Giri.
Giri is één van die schakers doe op de loer liggen en hij volgt op een half punt van de leiders. In Leiden dus de tiende ronde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.