-> Leids visitekaartje geopend..

Architekt OsingaWist u dat Leiden vanaf woensdag 25 oktober jl. een visiteKAART heeft?! Ja, zo schrijft u dit: met een kaart met hoofdletters. Wist ik niet, maar werd me verteld. Een ieder die Leiden bezoekt en het treinstation van Leiden Centraal uitkomt ziet het direct voor zich liggen. Een plattegrond vormgegeven met kenmerkende gebouwen en bekende (groen)plekken in Leiden.

Wethouder Laudy legt uit ..Zes tinten grijs
Op het Stationsplein liggen de contouren van de Leidse binnenstad. De geschilderde binnenstad heeft zes verschillende grijstinten waarmee de ontwikkeling van de binnenstad wordt weergegeven. De donkerste grijsdelen zijn het oudst. Alle parken worden uitgebeeld door plantenbakken met gras. Acht iconen van Leiden zoals de Burcht, de Waag en de Lakenhal worden als een betonblok weergegeven. Ook worden er zo’n vijftig QR-codes aangebracht waarmee bezoekers meer informatie over Leiden kunnen opvragen. De architect NOV’82 ontving subsidie voor de aanleg en voor de uitvoering en het onderhoud in de komende twee jaar. Bijvoorbeeld zal de ‘kaart’ rond de drie-oktober-viering worden weggehaald en opgeslagen voor herplaatsing na het lokale feest.

Wethouder Laudy opent met champagneChampagne
De ontwerper Saynzo Osinga (NOV’82) en wethouder Paul Laudy (VVD, Bouw en Openbare Ruimte) openden het inmiddels afgebouwde visitekaartje door het stukslaan van een fles champagne. Dit ging op het betonblok van de Burcht. Het glas werd door de organisatie direct opgeruimd en de champagne weggespoeld met water. Zie bijgaande foto’s van SOS fotografe Maaijveld.

Nu maar hopen dat het kapotte glas de stad geluk brengt. Want de laatste jaren is ‘Leiden’ goed bezig met het herinrichten van onder meer de binnenstad. Op die manier zal Leiden dan eindelijk ook een gezellig centrum hebben evenals de populaire winkelsteden in ons land. Dus een bezoek meer dan waard.

Zie ook een video nieuwsverslag van 25 oktober van de lokale zender Unity TV.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.