Heerlijk eten in de stad en aan de kust

Toen er in juni versoepeling kwam voor de Horeca, konden we niet wachten om er weer op uit te trekken. Zie ook de column van Maaijveld op deze site.

Ok, nog altijd op 1,5 meter van elkaar en een maximum van dertig personen, maar wat hebben we die ‘uitjes’ gemist! Moet zeggen dat die ontstane ruimte bij het restaurant ook goed – rustiger – aanvoelt.
We gingen meteen naar het uitgebreidere Leidse terras op de hoek van Doezastraat (De Vriend) met z’n vernieuwde menukaart. Heerlijk gegeten en toen een week later nog eens teruggegaan met onze 95-jarige moeder in het zonnetje en die was ook heel blij er even uit te zijn. Senioren portie.

Goh, en dan de kust
We kwamen – op uitnodiging – even uitwaaien aan de kust van Noordwijk en zagen de trieste aanblik van een strandpaviljoen (zie foto) en een nagenoeg onbezet strand, terwijl er toch een aangename temperatuur van zo’n 21 graden was. Erg jammer voor die exploitanten.

Een overtreffende trap voor een restaurant in Leiden of de regio is er ook!
Vanzelfsprekend zult u zeggen, maar ik bedoel dan even geen restaurant met sterren, maar eentje met een heerlijke keuken en die onze aandacht meer dan verdient. Op de Grent in Noordwijk aan Zee is er sinds sinds kort een geweldig sfeervol restaurant bijgekomen: Nice by Elliott.

Met zijn kaart voor Dine en Wine treft het restaurant vele harten.
Er zijn heerlijke dranken te nuttigen en een geweldige menukaart met voor elk wat wils. De open keuken geeft een fraai aanzien van een chef (en support) die met het hart voor het hart staat te koken!
Dat proef je dan weer vanzelfsprekend aan de maaltijden. En een goede kaart met uiteraard vis (kust) en vlees.
Zelfs aan de nieuwe trend voor ‘vegan’ maaltijden is gedacht. Mocht u dit alles niet kunnen nuttigen: ‘arm visje’ en ‘zielige koe’.
Het restaurant heeft een sfeervolle nis – zie foto voor max. 4 pers. uit één gezin natuurlijk – met de tafels op 1,5 meter en daar naast ook tweepersoons tafels op die afstand (foto).
Wel even reserveren natuurlijk, want het zit op vrijdag, zaterdag en zondag al snel vol. Bij goed weer is er ook een gezellig terras, maar dan is het wel enigszins drukker.

Zo. Heb ik dan nu een lans gebroken voor dit goede restaurant of niet?
Van harte aanbevolen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.