Eerste sneeuw van 2017-2018 van korte duur..

Beeld KorfbalDe eerste sneeuw van 2017-2018 was dit keer maar van korte duur. Twee echte dagen van sneeuwpret en toen regende alles weer weg. Een ouderwets sfeertje tijdens de kerst van besneeuwde omgeving en een witte dekenpracht in de natuur is niet zo snel te verwachten. Althans dat is de weersverwachting van de wijze weermannen en vrouwen (gender neutraal). Maar zoals de verwachting op ‘buienradar’ het regelmatig wel eens mis heeft, is ook hier nog enige hoop op een sneeuwkerst wel terecht. Afwachten dus.

Natuurfoto’s
Al bij de eerste sneeuwvlokken trok ik eropuit om enige foto’s te schieten. Het is voor mij dan een makkie om even naar het Plantsoen te gaan en die besneeuwde natuur op een plaatje vast te leggen. Daar ontstaan dan regelmatig erg leuke foto’s van.
Bijvoorbeeld het grote en op een hoge sokkel geplaatste beeld op de Zoeterwoudsesingel voor de bekende korfbalvelden. Hier speelde dacht ik ooit korfbalvereniging De Algemene (blauw/wit). Ik ben even kwijt wie er nu spelen, maar de velden zijn nog actueel.

Selectie
Ik heb voor het gemak een selectie van sneeuwfoto’s gemaakt en in een fototrailer geplaatst. Op die manier kunnen we af-en-toe nog even nagenieten – nu vanuit een warme stoel – van de fraaie plaatjes. Bedenk daarbij wel dat er ten tijde van die foto’s nog zo’n 15 cm sneeuw bijkwam! Ik denk dan: Het werd er alleen nog maar mooier door..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.