Een nieuw jaar en nieuwe kansen

Ja, echt een nieuw jaar en nieuwe kansen! Zowel voor jezelf, voor je lief als voor je liefhebberij.
Ok, dan ook voor je club, je spel of je sport, dan meteen maar even meegenomen in deze nieuwjaarswens.
Wij hebben de jaarwisseling gelukkig zonder problemen meegemaakt, hoewel dat vermoedelijk niet voor jullie allemaal zal gelden. Er komt altijd wel iets op je weg dat je niet wilt. Ik hoop echter dat je niet al te veel moeilijkheden hebt met de start van 2019.
In ieder geval onze beste wensen voor alle bezoekers/lezers op deze website en dat doe ik dan met een bloemetje uit mijn privécollectie. Een bloemenhulde voor iemand die 23 jaar vrijwilligerswerk op haar naam heeft staan.

Evenementen
Bijna vanzelfsprekend staan er weer enkele evenementen in januari op de agenda. Ja het voetbal ligt dan een poosje stil, maar er is dan ook enige ruimte in de media voor andere sporten of zo jullie willen: spellen.
Bij de nieuwsberichten ziet u een bericht van Ben Duivenvoorde over een naderend NK, die al sinds jaren onze correspondent is voor de biljartsoorten in het biljartcentrum te Oegstgeest. Maar er staan meer evenementen op de rol voor ons.
Zo begint komend weekeinde het jaarlijkse Tata internationale schaaktoernooi in de strand- en badplaats Wijk aan Zee. Sinds jaar en dag (1938) een toonaangevend schaaktoernooi met meer dan 2000 deelnemers uit binnen- en buitenland. Ik speel daar meestal het journalistenkampioenschap. Dit keer moet ik mijn agenda nog even aanpassen, want dat begint op donderdag 17 januari al. De tijd gaat snel.
Dit weekeinde starten de weekend vierkampen bij Tata en dat is altijd al snel vol met de maximale bezetting in de Moriaan sporthal en café De Zon ernaast. Dit jaar jaar is Leiden een van de steden die een ronde van de Tata Masters mag organiseren. Het 100 jarige LSC Philidor haalde het Tata op 23 januari a.s. naar de Pieterskerk in Leiden. Zie ons persbericht.

Rustmomentje
Afgelopen weekeinde heeft jullie eindredacteur even een rustmomentje genomen in België. Ik ga daar meestal rond de jaarwisseling – al zo’n jaar of zeven – naar een rustgevend Belvilla huis in Voeren. Jullie kennen dat wel: goede muziek, open haardvuur, goed boek en meer van dat alles.
De Belgische voerstreek is erg mooi in zowel de winter als de zomer. En Maastricht ligt op rijafstand, dus als je even wilt winkelen of lekker eten dan kan dat ook.

We zijn daardoor weer op de juiste manier opgeladen om opnieuw al jullie spel of sportnieuws te ontvangen en te plaatsen.

(Jan Bey)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.