Als dat maar goed gaat?!

‘Kids’ zijn toch ook gewoon virusdragers?! Vraag ik me af. Ik volg nu al meer dan twee maanden netjes de  lockdown en voel me gelukkig nog in orde. Niet top fit, maar dat is ook niet mogelijk als je net als anderen niet naar een sportschool kunt (of niet mag). Nu was ik ooit een sporter, maar na zes kruisjes hoef ik niet zo nodig meer te hollen. Wandelen en af en toe fietsen moet goed genoeg zijn, toch?
Een ‘intelligente’ lockdown is door ons aller Premier Rutte aanbevolen. De cijfers geven hem tot dusver gelijk – met die dalende trend -, maar nu alle jongeren van 0-12 en van 13-18 jaar weer naar buiten en school mogen, krijg ik toch een beetje een angstig onderbuik gevoel.
In deze blog hier vraag ik me af of dit misschien toch een fout is?!
De tijd zal het leren.

Teamwerk
Ok, men zegt dat een heel intelligent team er dagelijks naar kijkt en beoordelen of dit allemaal wel goed gaat. Toch kan me dat dan op de een of andere manier niet geruststellen. Zie een van mijn vorige blogjes hierover.
De rijksoverheid zegt onder meer op zijn website: “Het was na de laatste persconferentie van premier Rutte – van woensdag 6 mei –  nog onduidelijk: mag je nou wel met drie of meer mensen weer samenkomen of niet? Meerdere media schreven in aanloop naar het persmoment over de mogelijkheid dat groepen tot tien mensen weer toegestaan zouden worden. De Veiligheidsregio schept nu helderheid met de nieuwe noodverordening.
Ok, even googlen en kijken naar Leiden en de regio. Onze burgemeester is per slot van rekening de langste zittende burgemeester van ons land en tevens voorzitter van de groep Hollands Midden.
Nou, dat is nog niet zo duidelijk. Ik begrijp uit de wirwar van die regiogegevens dat je een *.pdf kunt downloaden (5e noodverordening) met daarin alle zaken die je wel kunt en wat niet. Dus als  jullie iets van plan zijn te doen of zelfs organiseren?
Vergeet dit dan bij voorbaat, want er mag hoegenaamd (nog) niet zoveel.

Als dat maar goed gaat?!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.