Online Kika-bridgedrive leverde 8.000 euro op

Het traditionele eindejaar bridge evenement in het Leidse denksportcentrum onder de naam Kika-bridgedrive, moest dit keer door de coronacrisis online gespeeld worden. Voor de bridgers is er sinds een aantal jaren een mogelijkheid om via internet toch hun denksport te kunnen beoefenen. Voor dit doel heeft de landelijke bridgebond een competitiemogelijkheid gecreëerd met de website Stepbridge.nl.

De regionale bond (NBB Leiden e.o) heeft al een online competitie opgezet (zie ons eerdere bericht), maar organiseerde het Kika-team van Truus van der Spek, Paul Smit en Bert Houtman het dit jaar noodgedwongen via Stepbridge. Dit bleek een groot succes volgens Truus van der Spek: “Er deden maar liefst 272 paren mee, waarvan 50 in de A–lijn, 154 in de B-lijn en 68 in de C-lijn.”

Het Kika organisatieteam had dan ook een grote uitdaging om dit evenement met zo’n groot aantal bridgers in goede banen te kunnen leiden. Van der Spek op de website van de NBB Leiden: “In eerste instantie hadden we circa € 7.300,– opgehaald. De Steporganisatie was zo vriendelijk geen kosten in rekening te brengen, dus dat scheelde weer € 125,–. De actie voor de restaurantbon van Plantage 87 heeft ongeveer € 500 opgebracht. Paul Smit heeft daarvoor 47 overschrijvingen ontvangen. Daarmee is het eindbedrag ongeveer € 7.900; de KiKa-commissie maakt € 8.000 over aan Kika.”

De lijnwinsten gingen naar:

  • in de A-lijn Anneke Simons en Jet Pasman,
  • in de B-lijn Anja Kageling en Rien Verbeek
  • in de C-lijn waren dit Marieke en Ria van Beelen.Meer informatie (onder meer alle scores) op de website van de NBB Leiden.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.