Aanbesteding voor een Leids ‘Indoorsportcentrum’

De gemeente Leiden blijft in de komende periode investeren in sport en de bouw van duurzame sportaccommodaties! Begin 2021 wordt de aanbesteding van het Indoor Sportcentrum gepubliceerd. Hieronder volgt nadere informatie over deze aanbestedingen. Voor beide projecten geldt dat de informatiestand per eind juli is. De definitieve informatie die uiteindelijk bij start van de aanbestedingen wordt meegestuurd is vanzelfsprekend leidend.

Informatie over de aanbesteding
Op 4 januari 2021 start de aanbesteding voor het Indoor Sportcentrum.


De vooraankondiging is gepubliceerd op TenderNed.
Het gaat om de bouw van een topsporthal met meer dan 2.000 zitplaatsen en een breedtesporthal in binnenstedelijk gebied.
De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College (voortgezet onderwijs), mbo Rijnland  en top-basketbalclub ZZ Leiden. Ook wordt er een sportmedisch centrum gevestigd. Het gebouw wordt gasloos en kent een hoge duurzaamheidsambitie. Het Definitief Ontwerp wordt momenteel uitgewerkt door het eerder geselecteerde ontwerpteam.

De opdracht voor de bouw van het Indoor Sportcentrum wordt onverdeeld in de volgende drie percelen:

  • Perceel 1: Bouwkundige aannemer (inclusief de coördinatie);
  • Perceel 2: Installateur Elektrotechniek;
  • Perceel 3: Installateur Werktuigbouwkundig.

In de vooraankondiging zoals die op 9 juli 2020 is gepubliceerd, was opgenomen dat deze drie onderdelen samen als één geheel zouden worden aanbesteed. Dat is dus niet meer het geval. Daarnaast wordt de aanbesteding gestart in januari 2021 en niet in februari 2021 zoals eerder aangegeven.
Meer informatie: buitengewoonbinnensporten.nl

(Foto’s: Gemeente Leiden Twitter)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.