Schaken is momenteel een ‘booming’ sport

Met de populaire TV-serie The Queens Gambit heeft Netflix voor de schaakwereld een flink aantal kijkers op de been gebracht. Alleen al in de eerste paar weken keken wereldwijd meer dan 62 miljoen personen (abonnees) naar deze voor de schaaksport hele fraaie serie.

Winkels verkopen in deze cadeaumaand zelfs een veelvoud van schaaksets en met name ook veel meisjes/vrouwen schaffen een set aan. In deze coronaperiode online schaken en schaakles is dan ook ‘booming’.

Zoals de website van Netflix in zijn inleiding van de filmserie zegt: “In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving.”
Het zou voor de redactie te ver gaan om het plot te verraden, maar er wordt gesproken over een vervolg op de serie. Het is voor de schaaksport dan ook een mooi uithangbord.

Hulp van Kasparov
De serie geeft voor schakers een betrouwbaar en herkenbaar tijdsbeeld, want voormalig wereldkampioen Gary Kasparov heeft aan de serie meegewerkt. Dit lekte vooraf uit via twitter. Er komen zelfs partijen van hem in beeld en op het bord. Een fraaie hoofdrol wordt vertolkt door de actrice Anya Taylor-Joy. De serie staat nog altijd hoog in de Nederlandse top-10 van Netflix.

Van harte aanbevolen!

(JB)

(Foto’s website Netflix)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.