Uitsluitend grootmeesters in het ’Wimbledon of Chess’

Het jaarlijkse internationale Tata Steel Chesstoernooi in Wijk aan Zee heeft in de coronaperiode van vrijdag 15  t/m zondag 31 januari 2021 toch zijn 83ste editie. In de historie van dit traditionele schaaktoernooi is het volgens onze redactie nog niet eerder voorgekomen dat er een editie werd gehouden zonder de al even traditionele amateurtoernooien. Alleen de 14 grootmeesters uit de groep ‘Masters’ zullen achter het bord verschijnen.

Ik ben bijzonder blij dat het Tata Steel Chess Tournament 2021 doorgaat”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Er zijn sinds dit voorjaar wereldwijd zoveel schaakevenementen afgelast of omgezet in online rapidtoernooien dat spelers en schaakliefhebbers echt snakken naar grote toernooien die wél achter het bord worden gespeeld. Met het Tata Steel Chess Tournament 2021 worden ze in januari op hun wenken bediend. En het sterke deelnemersveld gaat ongetwijfeld voor boeiende partijen zorgen.

Anish Giri van de partij
Nederlands beste schaker, Anish Giri (momenteel 11e op de wereldranglijst) neemt in januari weer deel aan de Tata Steel Masters en zal binnenkort samen met Jeroen van den Berg de overige deelnemers bekendmaken, via de website van het Tata Steel Chess Tournament.

Op de website van het toernooi kunt u meer informatie vinden over onder meer een bezoekersregeling. De deelnemende grootmeesters spelen in Wijk aan Zee in een speciale afgeschermde ruimte.
Zie bijgaande persfoto van de zaalindeling.

(Redactie en persbericht)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.