Regiodarters gaan in januari niet van start

De regionale dartbond (DBBR) heeft het advies van de Nederlandse Darts Bond (NDB) om komende januari niet van start te gaan overgenomen. De regiobonden zijn in principe autonoom, maar meestal wordt het landelijke standpunt ingenomen. Dit is nu ook het geval. Waar eerder in september de verwachting was dat er in januari kon worden gestart is daar nu van afgezien.

DBBR op facebook: “NDB niet van start met competities in januari 2021
Helaas hebben we nog steeds te maken met de coronacrisis en de strenge maatregelen die daarbij horen. Op dit moment zien we het aantal besmettingen wel dalen, maar de tweede golf Covid-19 neemt veel langzamer af dan de eerste. Deze tweede golf is een flinke tegenvaller. Wij hadden afgelopen augustus, toen we besloten onze competities uit te stellen, de hoop om in januari weer te kunnen starten. Met de kennis van nu is dat helaas niet mogelijk.

De Nederlandse Darts Bond houdt de coronacrisis al vanaf het begin nauwlettend in de gaten en ook de mogelijkheden en uitdagingen voor de dartssport. Op dit moment is de horeca gesloten in Nederland en hebben we te maken met de anderhalve meter maatregel. Voor hoe lang nog weet niemand. De verwachting is dat de huidige maatregelen voorlopig niet versoepeld zullen worden. Voor nu vinden wij het belangrijk om duidelijkheid te bieden aan onze lidorganisaties en alle darters.

Landelijke activiteiten worden niet opgestart in januari
Vanwege de grote onzekerheid en sombere vooruitzichten heeft de NDB besloten dat het seizoen 2020-2021 ten einde is.”

Lees hier het volledige DBBR-bericht op facebook.

(Red)

&&&

Start darts competitie uitgesteld tot minimaal januari 2021 (7 sept)

Start van de regionale competitie (DBBR) is uitgesteld tot minimaal januari 2021. Door de zure appel heen bijten. Dat is de boodschap vanuit de Nederlandse Darts Bond (NDB) tijdens een online teams vergadering eind augustus.

De Laco, Superleague en NDB Rankings zullen in ieder geval worden uitgesteld tot Januari 2021. De Dutch Open inschrijving zal ook nog niet open gaan op 1 oktober 2020. Daarbij is het advies gegeven aan alle lid organisaties om niet te gaan starten met de regionale competitie en deze ook uit te stellen tot januari 2021. Dan is het mogelijk, als alles het toelaat, om een halve competitie te organiseren. Dit advies werd door de DBBR overgenomen. Hieronder in dit bericht verdere uitleg, want alle voorbereidingen waren getroffen om te gaan starten in de week van 14 September 2020.

Uitleg
Bij een eerdere online meeting vanuit de NDB met alle lid organisaties hebben wij het advies gevolgd om voorbereidingen te treffen seizoen 2020-2021. De onzekere situatie waarin we ons toen bevonden zou het toelaten met o.a. het sportprotocol te kunnen gaan starten. Helaas blijkt nu dat er in de praktijk deze regels, het horeca- en sportprotocol, welke zijn gesteld niet overal goed gehanteerd worden. Daarnaast is er in de persconferentie van vorige week ook duidelijk geworden dat we regels gaan krijgen welke niet overal gelijk zijn.

De regionale gemeentes en de daarbij behorende noodverordeningen krijgen meer vrijheid naast de landelijke regels. Het kan dus zo zijn dat er andere regels zijn in het afgebakende gebied/regio in de Horeca. Er zijn al gemeentes in Nederland welke zich alleen nog maar houden aan het Horeca protocol en hierop ook controleren met de daarbij behorende boetes. Dit is uiteraard geen wenselijke situatie voor ons als darters en de Horeca gelegenheden.

Lees hier de nieuwsbrief van de DBBR verder..

Zie ook een bericht op NDBdarts: ‘NDB Stelt Eigen Competities Uit..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.