De KNSB competitie is geannuleerd

Door de Covid-19 pandemie kan de nationale schaakcompetitie (KNSB) waarschijnlijk pas in 2021 achter de schaakborden worden gespeeld.
Om de verenigingsteams toch iets te bieden start de KNSB een online variant die wel gespeeld kan worden op zaterdagmiddagen in 2021.

De KNSB competitie is door het Competitie Management Team geannuleerd.
Na de persconferentie van 3 november is duidelijk dat ook de ronden die gepland stonden voor 12 december 2020 en 9 januari 2021 komen te vervallen. Op grond hiervan heeft het Competitie Management Team op 5 november besloten dat de KNSB competitie 2020-2021 in deze vorm niet meer gespeeld gaat worden. De KNSB zal een alternatief gaan uitwerken wanneer landelijke competities weer hervat mogen worden.

KNSB competitie online

https://schaakbond.nl/competitie/online-competitie

Eerder heeft de schaakbond geïnformeerd over de KNSB competitie Online.
De inschrijving hiervoor heeft een deadline op volgende week woensdag (25 november).

Zie voor het aanmeldformulier: https://schaakbond.nl/competitie/online-competitie/inschrijfformulier-online-competitie

Op dit moment hebben nog niet veel teams zich geregistreerd https://schaakbond.nl/competitie/online-competitie/geregistreerde-teams, als u met een of meer teams mee wilt doen, vergeet dan niet het formulier op tijd in te vullen.

&&&

Landelijke schaakcompetitie waarschijnlijk pas in 2021 (4 nov)

Update 4 november jl.: Koos Stolk (KNSB): “Zoals u waarschijnlijk al verwacht heeft, zal de competitie ronde van 21 november niet gespeeld worden. Later deze week komt het Competitie Management Team (CMT) bijeen om de gevolgen van de verzwaring en duur van de Covid-19 maatregelen te bespreken.

Opzet
Alle teams die recht hadden op deelname aan de KNSB competitie 2020-2021 wordt gevraagd of ze mee willen doen met de KNSB competitie online op chess.com. Daarnaast kunnen nieuwe verenigingsteams inschrijven voor de vierde klasse of lager. Deelname is gratis.
U kunt alles nalezen op onze website: https://schaakbond.nl/competitie/online-competitie

(Redactie)

&&&

Ook landelijke schaakcompetitie start later (17 okt)

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft zijn competitiegegevens voor het komende (nieuwe) seizoen bekendgemaakt. De  competitie zou op 31 oktober a.s. van start gaan, maar naar nu blijkt zal die gefaseerd gaan starten in november. “Die 21 november ronde is de eerste die gespeeld wordt, als Corona het toelaat.” Aldus Koos Stolk namens de KNSB.

Er zijn speelsterkteklassen met 8 of minder teams en klassen met 9 of 10 teams. Niet elke club neemt het coronarisico en heeft dus geen team in geschreven. De hoogste groep – de nationale meesterklasse – heeft dit seizoen ‘slechts’ zeven teams. Uit onze regio zijn dit LSG IntelliMagic (Leiden) en Kennemer Combinatie (Haarlem). Eind deze maand zullen de namen van de spelers worden bekendgemaakt.

De eerste ronde van de meesterklasse is verschoven naar de laatste ronde (april 2021) en dus zal die klasse met de tweede ronde van 21 november a.s. van start gaan. De Leidse ploeg reist af naar Groningen voor een uitwedstrijd en de Haarlemse ploeg speelt thuis tegen voormalig landskampioen En Passant uit Bunschoten.
Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de competitie.

(Red)

&&&

Schaakbond maakt start landelijke competitie bekend (29 sept)

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft de (voorlopige) start en indeling bekend gemaakt van de landelijke competitie. De openingsronde zal op 31 oktober van start gaan. Uit onze regio spelen de verenigingen LSG IntelliMagic, Philidor Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Alphense Schaakclub – onder meer – met meerdere teams in de landelijke competitie.

KNSB:
Het bestuur van de KNSB heeft de voorlopige indeling bekendgemaakt. Het was een hele klus voor de competitieleider om aan alle clubwensen tegemoet te komen. Als u constateert dat wij een fout hebben gemaakt dan kunt u tot 2 oktober dit kenbaar maken via het wensenformulier. De meeste groepen bestaan uit 6, 7 of 8 teams, in deze groepen zal maar één team degraderen. Twee poules bestaan uit 9 teams, we zullen later bekendmaken of hier 1 of 2 teams degraderen.

De volledige indeling staat onder opstarten competitie.

(Red.)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.