De Leidse sport in de NL top vijf

Leiden in de top 5 van de 50 grootste gemeenten als het gaat om sportdeelname, zo blijkt uit de Atlas voor gemeenten 2020. “Groot compliment voor Leidse sportclubs, voor buurtsportcoaches en voor organisaties als de Leidse Singelloop en Leiden Marathon!” Aldus wethouder Paul Dirkse op Twitter.

Dit lijkt onze spel of sportredactie een mooie opsteker voor al die sportverenigingen in Leiden e.o.
Echter is dit dan gebaseerd op de sport in voorgaande jaren (jaar). Want de sport van dit jaar is te verwaarlozen. Al die sportieve Leidse evenementen vonden/vinden dit jaar immers – met dank aan corona – niet plaats.


Er zijn vanzelfsprekend initiatieven gelanceerd door de sportclubs, maar allen sterven in hun creatieve schoonheid door de coronapandemie.
Laten we hopen dat er na vaccinatie in 2021 weer een mooi sportjaar te zien is.

(Redactie, foto wethouder Paul Dirkse van gemeente Leiden)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.