Einde van de bowlingbanen?

BowlingBijna alle bowlingbanen staan op omvallen in Nederland, dat stelt voorzitter Frits van Dijk van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB).
De hele branche hoopt dat er snel versoepelingen komen waardoor ze in ieder geval weer drank en eten kunnen serveren aan bowlende klanten.
We moeten minimaal terug naar een situatie dat horeca weer open is. Onze klanten mogen nu wel komen bowlen, maar moeten zelf hun drinken meenemen”, aldus Van Dijk. “Klanten kopen hun drinken daarom bij een snackbar naast de bowling. Daar mogen ze vanwege de maatregelen juist weer niet binnen zitten. Het is van de ratten besnuffeld.

Niet meer op te brengen
Iemand die nog niet weet of ze over een paar weken nog wel bestaat is onderneemster Monique Wirtz van Bowling Huizen.
“Als ik voor 1 december niet open mag en geen eten en drinken mag verkopen, kan ik niet meer open”, vertelt Wirtz. “Het is gewoon niet meer op te brengen. Ik heb elke maand zo’n 40.000 tot 50.000 euro vaste lasten, terwijl er maar 1000 euro binnenkomt.”
Monique hoopt dinsdag tegen beter weten in eindelijk eens goed nieuws te horen. “Die persconferentie is heel erg belangrijk. Er moet echt snel iets gebeuren. anders red ik het niet.”

Steun nodig
Daarin staat ze naast Frits van Dijk van de NVB niet alleen. “We hebben steun nodig. We zijn al acht maanden bezig om die te krijgen. Het ambtenarenapparaat is heel traag, daar zit geen beweging in. Als ik deze week dan zie dat er in een paar dagen tijd 40 tot 50 miljoen wordt vrijgemaakt voor een steunpakket in de vuurwerkbranche, dan ontplof ik zowat.”

(Bron: Facebook  –   Hart van Nederland.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.