Nationale damcompetitie uitgesteld..

De op half oktober genomen maatregelen (gedeeltelijke lockdown) om de verspreiding van het Coronavirus te verminderen, hebben ook consequenties voor de nationale damcompetitie.
Het bestuur van de Kon. Ned. Dambond (KNDB) heeft besloten om de 3e competitieronde in oktober tot een nader te bepalen datum uit te stellen.

Over de 4e ronde op 14 november neemt het bestuur eind van deze week – daaraan voorafgaand – op basis van de dan geldende en/of nieuw aangekondigde maatregelen een besluit.

Naar verwachting worden de data van de nacompetitie gebruikt om uitgestelde ronden alsnog te verspelen.

Redactie.

&&&

Nationale competitie: regionale damteams onderuit (6 okt)

In de hoofdklasse van de nationale damcompetitie (KNDB) gingen zowel Samen Sterk (Hazerswoude) als de Rijnsburgse Damclub (RDC) in de tweede competitieronde flink onderuit.

De ploeg uit Hazerswoude verloor afgelopen weekeinde in eigen huis met 5-11 van de Waarddammers. Steven den Hollander opende de wedstrijd nog wel positief – met een partijwinst – echter bleek dit de enige, want er kwamen nog slechts een drietal remises bij.
De Rijnsburgers deden het in en tegen IJmuiden nog een tikje slechter en verloren met 14-2. Alleen aan de topborden brachten Cor van Dusseldorp en Thomas Wielaard een remise binnen.

Eersteklasse
In deze klasse zat het Leids Damgenootschap (LDG) opnieuw met 10-6 aan de negatieve kant van de score. De Leidenaren namen met een remise van Hans Tangelder en een partijwinst van Joop Burgerhout nog wel de leiding, maar daar kwamen niet zoveel bordpunten meer bij. Alleen een opvallende partijwinst (ratingverschil) van Peter v.d. Berg mag niet onvermeld blijven.

Zie de website van de KNDB voor meer informatie.

 

 

 

Dammers van start.. (24 sept)

De regionale teams van de dammers zijn het afgelopen weekend in de nationale competitie (KNDB) toch van start gegaan. Het aantal ploegen is weliswaar een beetje onthoofd en de indelingen zijn ook enigszins aangepast: minder spelers en minder teams.

In de nationale hoofdklasse speelde RDC Rijnsburg z’n eerste competitieduel met 8-8 gelijk tegen DIOS/Eureka. Naast een viertal remises waren Richard Kromhout en Jan van der Star de enige Rijnsburgers die tot partijwinst kwamen. In dezelfde klasse won Samen Sterk (Hazerswoude) zijn openingswedstrijd wel. Tegen het zeker niet zwakke team van Heijmans Excelsior werd met 7-9 gewonnen. Partijwinsten waren er voor Martijn van der Klis, Wouter Morssink en Ruud de Kooter.

Eersteklasse
In de klasse een negatieve start voor het Leids Damgenootschap. Tegen de reserves van Damlust (2e team) werd nipt met 9-7 verloren. Naast een drietal remises werden alleen door Joop Burgerhout en Hans Kreder twee partijpunten binnengehaald. In de tweede klasse boekte de reserves van Samen Sterk een mooie 10-6 matchwinst op DOS Delft.
Zie voor meer info op de toernooibase van de KNDB.

(Red.)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.