Ook landelijke schaakcompetitie start later

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft zijn competitiegegevens voor het komende (nieuwe) seizoen bekendgemaakt. De  competitie zou op 31 oktober a.s. van start gaan, maar naar nu blijkt zal die gefaseerd gaan starten in november. “Die 21 november ronde is de eerste die gespeeld wordt, als Corona het toelaat.” Aldus Koos Stolk namens de KNSB.

Er zijn speelsterkteklassen met 8 of minder teams en klassen met 9 of 10 teams. Niet elke club neemt het coronarisico en heeft dus geen team in geschreven. De hoogste groep – de nationale meesterklasse – heeft dit seizoen ‘slechts’ zeven teams. Uit onze regio zijn dit LSG IntelliMagic (Leiden) en Kennemer Combinatie (Haarlem). Eind deze maand zullen de namen van de spelers worden bekendgemaakt.

De eerste ronde van de meesterklasse is verschoven naar de laatste ronde (april 2021) en dus zal die klasse met de tweede ronde van 21 november a.s. van start gaan. De Leidse ploeg reist af naar Groningen voor een uitwedstrijd en de Haarlemse ploeg speelt thuis tegen voormalig landskampioen En Passant uit Bunschoten.
Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de competitie.

(Red)

&&&

Schaakbond maakt start landelijke competitie bekend (29 sept)

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft de (voorlopige) start en indeling bekend gemaakt van de landelijke competitie. De openingsronde zal op 31 oktober van start gaan. Uit onze regio spelen de verenigingen LSG IntelliMagic, Philidor Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Alphense Schaakclub – onder meer – met meerdere teams in de landelijke competitie.

KNSB:
Het bestuur van de KNSB heeft de voorlopige indeling bekendgemaakt. Het was een hele klus voor de competitieleider om aan alle clubwensen tegemoet te komen. Als u constateert dat wij een fout hebben gemaakt dan kunt u tot 2 oktober dit kenbaar maken via het wensenformulier. De meeste groepen bestaan uit 6, 7 of 8 teams, in deze groepen zal maar één team degraderen. Twee poules bestaan uit 9 teams, we zullen later bekendmaken of hier 1 of 2 teams degraderen.

De volledige indeling staat onder opstarten competitie.

(Red.)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.