Hoe om te gaan met partijen/wedstrijden die tot laat kunnen doorgaan?

Nieuwe horecaregels: KNBB Sectie Pool over het omgaan met een wedstrijd die om 24:00 – 01:00 uur nog niet is afgelopen. Mogelijk relevante info/tips voor biljarters, teamleiders, clubs en lokaliteiten – ook van andere spel, sporten of disciplines!

KNBB Sectie Pool heeft onlangs een eerste publicatie verspreid met daarin beschreven hoe zij omgaan met een wedstrijd die om 24:00 – 01:00 uur nog niet is afgelopen. Mogelijk dat dit relevante info is voor biljarters, teamleiders, clubs en lokaliteiten – ook van andere disciplines.
Let wel: al deze informatie is een momentopname!
Eventuele nieuwe maatregelen zoals bijvoorbeeld op de persconferentie van maandag 28 of dinsdag 29 september, zouden weer aanleiding kunnen zijn voor aanpassing.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er in bepaalde delen van Nederland het aantal Corona besmettingen hoog is en aangepaste regels gelden vanaf 20 september. Deze gebieden zijn te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veiligheidsregios-en-crisisbeheersing/veiligheidsregios.
Voor deze gebieden gelden nieuwe regels voor de horeca: vanaf 00:00 uur mag niemand meer naar binnen en stopt de muziek, om 01:00 uur moeten alle klanten weg zijn.

Wat betekent dit voor de competitiewedstrijden? De meeste wedstrijden zijn normaal gesproken voor 23:30 uur klaar, maar het komt soms voor dat een wedstrijd uitloopt en na 00:00 uur (heel soms zelfs na 01:00 uur) klaar is.

We willen jullie graag de onderstaande adviezen meegeven om uitloop van de wedstrijden te voorkomen:

  • Begin op tijd! De uiterlijke starttijd van een wedstrijd is 20:00 uur, maar je mag natuurlijk ook eerder beginnen, bijvoorbeeld om 19:30 uur (in overeenstemming met de tegenpartij en de zaalhouder).
  • Speel indien mogelijk op meer dan 2 tafels. Stem dit af met de zaalhouder. We realiseren ons dat er zalen zijn die niet meer dan 2 competitietafels hebben. Dit is uiteraard geen probleem. Hanteer dan de andere adviezen om de doorlooptijd te beperken.
  • Kom met genoeg spelers opdagen om onnodige wachttijden te voorkomen. Het ideale aantal is over het algemeen 4 spelers per team. Denk eraan om niet met te veel spelers op te komen dagen, om het aantal mensen in de zaal te beperken.
  • Houd je aan de richtlijnen op het wedstrijdformulier ten aanzien van de volgorde van partijen (indien aanwezig op het formulier).
  • Begin de laatste partijen vòòr 23:00 uur. Als een partij na 23:00 uur begint is de kans groot dat deze partij te laat klaar zal zijn.

Als je bovenstaande adviezen volgt, is het zeer onwaarschijnlijk dat de wedstrijd uitloopt.

Wat te doen als de wedstrijd toch uitloopt?

Lees verder op de website van de KNBB

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.