Start darts competitie uitgesteld tot minimaal januari 2021

Start van de regionale competitie (DBBR) is uitgesteld tot minimaal januari 2021. Door de zure appel heen bijten. Dat is de boodschap vanuit de Nederlandse Darts Bond (NDB) tijdens een online teams vergadering eind augustus.

De Laco, Superleague en NDB Rankings zullen in ieder geval worden uitgesteld tot Januari 2021. De Dutch Open inschrijving zal ook nog niet open gaan op 1 oktober 2020. Daarbij is het advies gegeven aan alle lid organisaties om niet te gaan starten met de regionale competitie en deze ook uit te stellen tot januari 2021. Dan is het mogelijk, als alles het toelaat, om een halve competitie te organiseren. Dit advies werd door de DBBR overgenomen. Hieronder in dit bericht verdere uitleg, want alle voorbereidingen waren getroffen om te gaan starten in de week van 14 September 2020.

Uitleg
Bij een eerdere online meeting vanuit de NDB met alle lid organisaties hebben wij het advies gevolgd om voorbereidingen te treffen seizoen 2020-2021. De onzekere situatie waarin we ons toen bevonden zou het toelaten met o.a. het sportprotocol te kunnen gaan starten. Helaas blijkt nu dat er in de praktijk deze regels, het horeca- en sportprotocol, welke zijn gesteld niet overal goed gehanteerd worden. Daarnaast is er in de persconferentie van vorige week ook duidelijk geworden dat we regels gaan krijgen welke niet overal gelijk zijn.

De regionale gemeentes en de daarbij behorende noodverordeningen krijgen meer vrijheid naast de landelijke regels. Het kan dus zo zijn dat er andere regels zijn in het afgebakende gebied/regio in de Horeca. Er zijn al gemeentes in Nederland welke zich alleen nog maar houden aan het Horeca protocol en hierop ook controleren met de daarbij behorende boetes. Dit is uiteraard geen wenselijke situatie voor ons als darters en de Horeca gelegenheden.

Lees hier de nieuwsbrief van de DBBR verder..

Zie ook een bericht op NDBdarts: ‘NDB Stelt Eigen Competities Uit..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.