Beerdsen & Kevlishvili winnen Leidse Kroeg & Loper schaaktoernooi

We schreven het op deze website al eerder (half augustus); dat er in deze corona periode toch weer een Kroeg & Loper schaaktoernooi door het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) werd georganiseerd. Op 30 augustus jl. kwamen dit keer maar liefst zeventig duo’s aan de start met wisselende speelsterktes.
Zo waren er in deze dertiende editie grootmeesters en meesters in sterke samenstellingen op de Leidse terrassen te bewonderen.
Bovenin de deelnemerslijst zagen we duo’s met onder meer de sterke grootmeesters Erik van den Doel, Sipke Ernst, Dennis de Vreugt, Robin Swinkels en meervoudig Leiden Chess winnaar Roeland Pruijssers.

Sterke jongeren
De zege ging uiteindelijk naar een duo van twee sterke jonge internationaal meesters Thomas Beerdsen en Robby Kevlishvili met 14 punten. Zij bleven een sterk veld voor: 2/4. Ernst & Warmerdam, Van den Doel & De Vreugt en de titelverdedigers Pijpers & Van Delft met 12 punten.
Zie hier de volledige eindstand.

Zie later de website van LSG voor een uitgebreider verslag.

(Red.)

&&&

Toch weer Leidse Kroeg & Loper schaaktoernooi (14 aug.)

Het 125 jarige Leidsch Schaakgenootschap (LSG) organiseert op zondag 30 augustus 2020 het 13e Kroeg & Loper schaaktoernooi voor tweetallen. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Per mobiele telefoon wordt je geïnformeerd waar je elke ronde moet spelen. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters (m/v) tot goedwillende huisschakers (m/v) die van een uitdaging en een gezellige dag houden.

Zie de voorlopige deelnemerslijst met onder meer titelverdedigers IM Arthur Pijpers & IM Merijn van Delft. Grootmeesters (GM) en Internationaal Meesters (IM) maken jaarlijks hun opwachting in dit oergezellige kroegentoernooi. Het toernooi is jaarlijks vol met zo’n zestig duo’s.

Anders dan voorgaande jaren begint het toernooi direct op locatie en moet je het inschrijfgeld (20 euro) vooraf per bank overmaken, waarmee je aanmelding dan pas compleet is. Op bijgaande archieffoto is te zien dat er voldoende afstand zal moeten worden gehouden (coronaregels). De deelnemers horen op zaterdagavond 29 augustus waar ze op zondagochtend voor ronde 1 worden verwacht. Wegens de speciale afspraken met de horeca – om bijvoorbeeld niet in tijd uit te lopen – gaan de klokken om uiterlijk 10:30 uur aan voor het begin van de eerste ronde, ook als je tegenstanders er nog niet zijn.
Aanmelden kan door het invullen van een formulier op de website van LSG en ook voor meer informatie.

(Red.)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.