Buitengewoon Binnen Sporten in Leiden

28 augustus a.s. start de Europese aanbesteding voor aannemers voor een ijshal en een combibad. Begin 2021 volgt het Indoor Sportcentrum. Gebundeld in twee eigentijdse sportcomplexen met alles erop en eraan. En dat ook nog eens op steenworp afstand van elkaar.

Dat wordt in Leiden de komende jaren gerealiseerd onder de noemer buitengewoon binnen sporten. De stad investeert meer dan 60 miljoen euro in de bouw van twee nieuwe sportcomplexen. Zodat alle Leidenaren kunnen sporten en gezond kunnen blijven.
Dat is BuitengewoonBinnenSporten.

Aanbestedingsinformatie: De gemeente Leiden blijft in de komende periode investeren in sport en de bouw van duurzame sportaccommodaties! Direct na de zomer 2020 zal de nieuwbouw van het binnenzwembad-ijshal De Vliet worden gepubliceerd. Begin 2021 volgt het Indoor Sportcentrum. Hieronder volgt nadere informatie over deze aanbestedingen. Voor beide projecten geldt dat de informatiestand per eind juli is. De definitieve informatie die uiteindelijk bij start van de aanbestedingen wordt meegestuurd is vanzelfsprekend leidend.

Informatie over de aanbesteding van het binnenbad en ijshal De Vliet
Deze opdracht wordt eind augustus 2020 in opdracht van de gemeente Leiden gepubliceerd.

Het gaat om de bouw van:

  • Binnenzwembad van 35×25 meter met circa 400 vaste tribuneplaatsen voor topsport waterpolo en korte baan zwemwedstrijden.
  • IJshal met 250 meter rondbaan met 150 vaste tribuneplaatsen, 30×60 meter ijsvloer voor ijshockey, shorttrack en kunstrijden met 300 vaste tribuneplaatsen en 45×20 krabbel/curlingbaan.

Het gebouw is gesitueerd op een voormalig sportpark wat inmiddels bouwrijp is gemaakt. Het gebouw wordt gasloos, de ijshal energieneutraal en door combinatie van warmte- en koude opwekking wordt optimale energetische synergie tussen zwembad en ijshal behaald.

Het Voorontwerp is begin mei 2020 vastgesteld. Momenteel werkt het ontwerpteam het Definitief Ontwerp uit. Vaststelling hiervan staat gepland begin oktober 2020. Dit DO wordt meegezonden met de gunningsstukken voor de aanbesteding. Parallel aan de aanbesteding maakt het ontwerpteam een begin met de uitwerking van het Technisch Ontwerp. Ruim voordat dit wordt vastgesteld stromen de gegunde uitvoerende partijen in bouwteamverband in, zodat kennis en expertise over de uitvoering goed in het TO ingepast kan worden. Na vaststelling van het TO werken de gegunde uitvoerende partijen het UO uit. Na definitieve bestuurlijke besluitvorming zal dan medio 2021 de uitvoering starten, oplevering Q4 2022.

De aanbesteding zal in de volgende onderdelen worden uitgevraagd:

  1. Bouwkundig aannemer incl. coördinatie (Europese procedure);
  2. Elektrotechnische installateur (Europese procedure);
  3. Werktuigbouwkundig installateur (Europese procedure);
  4. Waterzuivering installateur (meervoudig onderhands);
  5. Installateur koude-warmte opwekking (meervoudig onderhands);
  6. Aannemer ijsvloeren (meervoudig onderhands).Lees verder op BuitengewoonBinnenSporten.

&&&

Leiden klaar voor de veelbesproken sportcomplexen (6 aug.)

De veelbesproken sportcomplexen: ’60 miljoen is heel veel. Er zijn maar weinig gemeenten die dat doen’.
Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De nieuwe sportcomplexen – een combibad, ijshal en (top)sporthal die de komende twee jaar verrijzen aan de oever van de Vliet en aan de Churchilllaan, vormen straks een schoolvoorbeeld van duurzaam bouwen. Dat valt op te maken uit het ontwerp dat sinds donderdagochtend op de website buitengewoonbinnensporten.nl staat.

De website is onder meer gemaakt om aannemers en bouwcombinaties te enthousiasmeren op het project in te schrijven. Dat kan vanaf 28 augustus voor het combibad en de ijshal aan de Vliet en vanaf februari voor de breedte- en topsporthal aan de Churchilllaan. De gemeente steekt meer dan 60 miljoen euro in de veelbesproken sportcomplexen. Die dienen ter vervanging van de verouderde Menkenhal en Vijf Meihal.

Voor het combibad en de ijshal is het de tweede keer dat het project wordt voorgelegd aan geïnteresseerde bouwers. Op een eerdere poging vorig jaar kwamen geen reacties. Bouwers hadden hun handen vol, en het aantal specialisten voor ijs- en wateraccommodaties was beperkt. Bovendien zaten er onderhoudscontracten aan vast waar aannemers ook niet al te blij van werden. De plannen zijn sindsdien wat bijgesteld en de gemeente neemt zelf wat meer risico op zich. Bovendien is de bouwwereld door de coronacrisis aardig opgeschud, zodat sportwethouder Paul Dirkse er alle vertrouwen in heeft dat het nu wel zal lukken. „Juist in tijden waarin het allemaal wat onzekerder wordt moet de overheid investeren om de economie draaiende te houden. Leiden doet dat onder andere met deze twee grote bouwprojecten voor de sport. Voor een gezonde stad.”

Lees hier het artikel verder op Leidsch Dagblad.nl

(Bron: Gemeente Leiden, Leidsch Dagblad, buitengewoonbinnensporten.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.