Darters half september weer van start

Vorige week maakte de Nederlandse Darts Bond (NDB) het sportprotocol verantwoord darten bekend. Dit protocol stelt de clubs in de gelegenheid om het darten in competitieverband weer op te pakken. De Dartsbond Bollenstreek Rijnland (DBBR) heeft het voornemen om de competitie 2020-2021 te starten in week 38 van 14 tot 18 september.

Maar om op een verantwoorde en veilige manier de dartsport weer te beoefenen is er zeker medewerking nodig van de spelers en ook de medewerking van de uitbaters van speelgelegenheden. Het zou voor iedereen verstandig zijn om even de tijd te nemen om dit protocol door te lezen om de regels hieromheen te verduidelijken.

DBBR voorzitter Gerrit Wijnands:
Wij moeten ons bewust zijn dat dit protocol is geschreven om op een verantwoorde manier onze sport te kunnen uitoefenen, maar we moeten ons er nog zeker van bewust zijn dat we darten in een gelegenheid waar nog steeds de anderhalve meter samenleving heerst.
Dus zullen we tijdens de wedstrijden ons moeten houden aan de regels welke gelden in de Horeca en ons aanpassen aan hun regels.
Dat wil zeggen dat degene die niet actief aan de wedstrijd meedoen zich aan de anderhalve meter regels moeten houden en de aanwijzingen en opmerkingen van het horecapersoneel moeten volgen.”

In de laatst gehouden bestuursvergadering is er uitgebreid over gesproken en is er gekeken wat voor consequenties dit voor de wedstrijden kan hebben.

1. Iedereen die aan de wedstrijd deelneemt, behalve de spelers welke actief aan het spelen zijn moeten gaan zitten op een door de horecagelegenheid beschikbaar gestelde plaats, wij vragen dan ook om de wedstrijden te spelen met een zo beperkt aantal spelers. (B.v. geen supporters, of spelers welke die avond toch niet zullen spelen.) Jullie als captain zullen ook met de horeca uitbaters moeten overleggen om voldoende plaatsen beschikbaar te stellen.

2. Speellocaties welke niet aan de richtlijnen voldoen om meerdere teams op dezelfde avond thuis te laten spelen en niet aan de anderhalve meter regels kunnen voldoen krijgen van het wedstrijdsecretariaat het verzoek om teams te verdelen over meerdere avonden. (Let op de afstand tussen de banen dient minimaal 3 meter te bedragen), dit om een veilige afstand tussen de beide wedstrijden te waarborgen.

3. Wanneer een team een wedstrijd moet spelen in een locatie waarvan het team niet het vertrouwen heeft om in deze locatie veilig en verantwoord te kunnen spelen, heeft het team het recht om de wedstrijd niet aan te vangen of te staken. Dit dien onmiddellijk door de betreffende captain te worden gemeld bij het wedstrijd secretariaat. Het bestuur zal zich dan beraden of deze wedstrijd kan worden geclaimd of zal worden overgespeeld op neutraal terrein.

4. Indien een speler zich niet aan de regels van de horeca houdt, en derhalve door de uitbater uit het pand wordt verwijderd zal deze speler gelden als een speler welke valt onder artikel 12 afwezigheid punt 3 van het wedstrijdreglement van de DBBR.

5. Om de contact momenten zo minimaal te houden heeft het bestuur besloten om dit komende seizoen de teamgame te wijzigen in een Sologame (beide captains wijzen een speler aan welke deze sologame gooit), in de Ere en 1e blijft de Round Robin gehandhaafd.

6. Ook zullen er dit seizoen geen bekerwedstrijden plaatsvinden, dit om een flexibeler wedstrijdschema te maken en wat extra weken in te plannen om wedstrijden uit te stellen of om wedstrijden in te halen, ook zullen we deze vrije weken gebruiken om z.g. gestaakte wedstrijden alsnog te kunnen spelen.

Het DBBR bestuur begrijpt dat er nogal veel wordt gevraagd van de spelers, maar om een veilige en verantwoorde competitie te kunnen organiseren moeten we deze maatregelen nemen. We vragen dan ook aan de captains om deze regels te bespreken met de horeca uitbaters van jullie speelgelegenheden en hen bij eventuele vragen naar de DBBR (mij)  door te verwijzen.

(Bron: Gerrit Wijnands, voorzitter D.B.B.R.)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.