Op weg richting een hopelijk coronavrij nieuw seizoen

De ontwikkeling van het Covid-19 virus blijft vooralsnog onzeker. Wat betekent dit voor jullie als biljarter en wat is de rol van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB)?
De onzekerheid waarmee het leven nu eenmaal gepaard gaat is soms onwerkelijk. De coronacrisis van de laatste maanden maakt duidelijk dat niet alles maakbaar is – een harde waarheid waar we met zijn allen mee moeten leren omgaan.

Hoe ingrijpend is het als jijzelf of iemand in jouw naaste omgeving wordt geconfronteerd met een virus waarvoor nog geen vaccin is. Hoe verschrikkelijk is het voor alle nabestaanden die iemand aan corona hebben verloren. De KNBB wenst hen veel sterkte en kracht toe en hoopt dat de mensen die nu nog ziek zijn snel beter zullen worden.

De coronacrisis van de laatste maanden maakt duidelijk dat niet alles maakbaar is – een harde waarheid waar we met zijn allen mee moeten leren omgaan.

Covid-19 & biljarten
Wat betreft het biljarten: de versoepelingen die eerder door de Rijksoverheid zijn toegestaan maken het nu weer mogelijk om het geliefde spelletje/sport in alle type lokaliteiten te spelen.

Wat hebben we het gemist! Het is dan ook mooi om te zien dat duizenden liefhebbers inmiddels alweer de weg naar de lokaliteiten hebben gevonden. Dat de lokaliteiten en verenigingen er alles aan hebben gedaan om aan de maatregelen te voldoen, is lovenswaardig en schept vertrouwen. Maar we moeten blijven opletten en op elkaar blijven passen. Want: Covid-19 is nog niet weg. Het virus waart nog altijd rond en op veel plekken in de wereld zelfs in toenemende mate. Wanneer u gaat biljarten, dan kunt u erop vertrouwen dat de lokaliteit er alles aan heeft gedaan om te voldoen aan de richtlijnen – maar  neem dan wel zelf ook de geldende regels in acht! Dus heeft u klachten blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen; houd  sowieso waar mogelijk 1.5 meter afstand en was vaak uw handen.

KNBB & maatregelen overheid/RIVM
Als KNBB hebben wij vanaf het begin van de crisis de maatregelen van de overheid en RIVM opgevolgd en dit zullen wij uiteraard blijven doen. Wat was het vreselijk jammer dat we – na de door Premier Rutte aangekondigde sluiting – het speelseizoen hebben moeten beëindigen. Gelukkig was het grootste deel van het seizoen gespeeld, maar we hadden het graag met alle teams en spelers willen uitspelen. Ondanks dat we ervan baalden, hebben we eigenlijk alleen maar reacties van begrip gekregen. Dit geeft niet alleen veel steun maar ook vertrouwen in de toekomst.

Lees het nieuwsbericht verder op de website van de KNBB.

(Bron: KNBB.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.