Sportclubs vrezen ledenverlies

Veel Leidse verenigingen vrezen leden te verliezen door de coronacrisis. De toekomst van veel van die sportclubs moet het immers hebben van jeugdige aanwas en dat dreigt minder te gaan worden. Daarom worden er in de komende zomerperiode een aantal evenementen georganiseerd door Leidse clubs met het doel een leeftijdsgroep van 4-18 jaar warm te laten lopen voor de sportieve dingen. Immers dreigen er veel gezinnen thuis (of in Nederland) te blijven onder dreiging van het coronavirus.

Zo organiseren de Leidse sportclubs – zie ook op facebook Leiden Sportzomer – in de zomerweken een aantal open trainingen, clinics, demonstraties en lessen. In de week van 18-27 september a.s. ligt dan het hoogtepunt voor veel van die sportclubs, in de aanvang naar een nieuw sportseizoen, al of niet in aangepaste 1,5 meter vorm.

Het is tevens de bedoeling dat de clubs zich richten op de wat oudere sporters, aangepaste sporters, alsmede de ‘puberale’ leeftijdscategorie 13-18 jarigen. Waarbij men hoopt dat de jonge categorie het zo leuk gaat vinden om dan terug te komen voor meer sport(lessen).

Daarnaast zijn er veel meer open activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Zoek maar even op internet actief naar de woorden Leiden Sport Zomer en je kunt aan veel van die zomerspecials gaan deelnemen.
Of ga naar Sportstad Leiden voor meer informatie.
Of ga naar de corona sportvragen van de gemeente Leiden.

(Bronnen: Facebook – Sportstad Leiden – Twitter)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.