Biljartcentrum Oegstgeest gaat met beperkingen weer open

Biljartcentrum Oegstgeest (BCO) gaat – na intensief overleg met de gemeente en de veiligheidsregio Hollands-Midden – maandag 22 juni weer open. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige beperkende maatregelen waarbij het KNBB protocol wordt gevolgd, voor zover dat met een maximum van twee spelers per biljart te hanteren valt. Het huidige biljartcentrum – in gebruik sinds 15 augustus 2008 – bestaat uit tien kleine tafels en twee matchtafels.

Elke week weten meer dan 250 bezoekers de weg naar dit biljartcentrum te vinden,” aldus BCO-bestuurslid André Zorn. “Daarmee is het biljartcentrum in Oegstgeest de drukst bezochte biljartgelegenheid in de regio. ”


In het centrum spelen tien biljartverenigingen, waarvan een aantal aan zowel de dag- als avondcompetities deelneemt. Zorn: “Er is ook gelegenheid om vrij te biljarten, sociale contacten te onderhouden en onder het genot van een hapje en/of drankje de gespeelde partijen nog eens na te bespreken.”

Wat is er nu zo leuk of bijzonder aan de biljartsport?
Zorn: “Welnu, het is die hele smalle marge tussen focus en ontspanning. Te veel concentratie en je verkrampt, te nonchalant en het gaat ook fout. De balans tussen hoofd en lichaam. En als de speelbal dan bijvoorbeeld over drie banden precies zo bij bal drie komt – zoals je had gepland – dan zorgt dat voor de ultieme kick. Biljarten houdt lichaam en geest actief. Wie wil dat nou niet?

Voor degenen die zich de beginselen van het biljartspel nog eigen moeten maken (‘leeftijd staat daarbij niet in de weg’), of voor wie  vorderingen wil maken in het spelpeil, bestaat de mogelijkheid om van ervaren instructeurs les te krijgen via BCO (zie onderaan een link naar contactadres/persoon).
De competities gaan volgens de KNBB-site vooralsnog voor alle spelsoorten weer van start in september.

Redactie en Andre Zorn, bestuurslid Stichting Biljartcentrum Oegstgeest.

Zie ook de website: https://www.sbco.nl voor verdere informatie (‘en reserveren van een biljart’).

(Bron: Jan Bey, maandag 22 juni 2020, Leidsch Dagblad)

(Foto: archief SOS, Maaijveld)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.