Bowler Milan Scheffer traint noodgedwongen in z’n woonkamer

De hele woonkamer is verbouwd. Een oud matras ligt op de grond en een paar stevige kussens zijn aan het uiteinde neergelegd om de zware bowlingballen op te vangen. Huize Scheffer fungeert momenteel als virtueel bowlingcentrum waar zoon Milan (15) samen met zijn vader Frank op een creatieve manier traint.
Vooral om het gevoel in m’n hand te behouden en oude fouten niet terug te laten komen.

Milan staat te boek als een van de grootste bowlingtalenten van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Niet voor niets kreeg hij als aanstormend talent afgelopen februari een aanmoedigingsprijs toegekend tijdens de uitreiking van de Leidse sportprijzen en wordt hij gevolgd door Amerikaanse scouts. Het is zijn droom om ooit prof te worden in de Verenigde Staten. “Maar dat ligt nu ook allemaal stil. Die scouts volgen rankingtoernooien en houden contact met trainers in Europa. Het is wat dat betreft een verloren jaar.”

De jonge Leidenaar zou eigenlijk in april meedoen aan het jeugd-EK in Tilburg, maar dat toernooi is door de coronacrisis verplaatst naar oktober. “Er is een kleine kans dat het doorgaat. Ik houd er niet direct rekening mee, maar moet wel blijven trainen. Ik mag blijven hopen.”

In tegenstelling tot de sportvelden buiten zijn de banen van zijn vaste trainingslocatie, bowlingcentrum Menken in Leiden, nog gesloten.
Ondanks de versoepelingen per 1 juni vanuit de Nederlandse regering. Mogelijk worden alle bowlingbanen pas per 1 juli heropend, met uiteraard de nodige aanpassingen. “Het is frustrerend dat ik nog niet kan trainen. Volgens mij zijn er genoeg opties om individueel te bowlen. Ik heb zelf mijn eigen bowlingballen en raak verder niets aan. In bepaalde regio’s in Nederland kan het al wel.

Lees hier verder..

(Bron: Tom Mentink , Leidsch Dagblad.nl)

(Foto: NBF facebook)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.