Anderhalvemeter schaakpartijen en wedstrijden

De landelijke schaakbond (KNSB) en de regionale schaakbond (LeiSB) zijn zich aan het oriënteren of er anderhalvemeter schaakpartijen mogelijk zijn. En daarmee vanzelfsprekend ook de mogelijkheid voor het spelen van wedstrijden. Er is een heuse wedstrijdreglement/protocol opgesteld met een tweetal mogelijkheden.
Zie hier een linkje naar het schakersprotocol (pdf).
Er is tijdens de lockdown vanzelfsprekend door een aantal schakers (zie een foto van twee innovatieve spelers van Philidor Leiden) met een speciale opstelling geëxperimenteerd.

Deze opstelling met twee borden en de spelers op anderhalvemeter komt voor in het nieuwe protocol. Beiden spelers voeren alle zetten op hun eigen bord uit.
Ook is het mogelijk om na elke zet van het bord weg te lopen en zodoende anderhalvemeter te hebben tot je opponent.

LeiSB voorzitter Wim Zwinkels zegt daarover op de website: “Nederland ontwaakt uit de intelligente lockdown. Voorzichtig worden de eerste openbare sportactiviteiten weer mogelijk. Vanaf eind april werd het mogelijk  voor de jeugd tot en met 18 jaar om onder voorwaarden (o.a. 1,5m) weer buiten te sporten.”

De schaaksport biedt mogelijkheden om digitaal beoefend te worden. De Leidse schaakbond heeft met de volgende clubs afgestemd dat zij hun digitale clubavonden open stellen voor leden van de Leidse schaakbond:
Philidor (maandag): www.chess.com/club/lsc-philidor
Alphen (dinsdag): www.chess.com/club/asc-alphense-schaakclub
LSG (vrijdag): www.chess.com/club/leidsch-schaakgenootschap
Er zijn voor de spelers en de clubs tal van andere mogelijkheden.
Zwinkels: “We hebben in ieder geval besloten om de aanmeldtermijn voor de externe regionale competitie te verruimen tot begin volgend seizoen, zodat er meer duidelijkheid is.
Op 1 september wordt het nieuwe anderhalvemeter schaken bekeken.

(Jan Bey, foto Maaijveld)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.