Gymsport Leiden organiseert Veranda Cup

Gymsport Leiden organiseert Veranda Cup voor Ritmische Gymnastiek. Het idee is simpel, iedereen kan vanaf huis meedoen. Op je balkon, in je huiskamer, in het park om de hoek of wellicht op een andere buitensportlocatie die tijdelijk ook door gymnasten kan worden gebruikt. Je doet je favoriete oefening met bijvoorbeeld bal, lint of knots, maakt er een filmpje van en dingt mee naar de eerste Veranda Cup Ritmische Gymastiek 2020.

De voortdurende ‘intelligente lockdown’ vraagt om creativiteit.

Niet alleen bij gedupeerde ondernemers, maar ook sportverenigingen willen graag hun leden tegemoetkomen met trainingsfaciliteiten en een alternatief voor de gewone wedstrijden en toernooien. Ook hier is online en op afstand het sleutelwoord. Geïnspireerd door voorbeelden in het buitenland kwam het idee voor de Veranda Cup op bij de afdeling Ritmische Gymnastiek van Gymsport Leiden.

Batterij aan medailles
“De hal is verboden terrein voor ons en dus zijn we naar buiten verhuisd”, zegt Renée Vermond, coördinator Ritmische Gymnastiek. “Wij hebben van de gemeente een ongebruikt korfbalveld toebedeeld gekregen en daar kunnen wij trainen en dit soort wedstrijden houden.” Het gaat om een online wedstrijd waar niet alleen leden van Gymsport Leiden aan mee kunnen doen maar gymnasten uit heel Nederland. “We houden dezelfde indeling in klassen aan zoals die normaal gesproken ook bij wedstrijden in de hal hanteert. En dan hebben we ook nog de vijf verschillende materialen, dus een batterij aan categorieën en ook een batterij aan medailles.”

Iedereen die meedoet, mag zijn oefening zo vaak filmen als hij of zij wil en de beste insturen. De filmpjes worden per categorie beoordeeld door juryleden van de deelnemende verenigingen volgens dezelfde richtlijnen als de officiële indoorwedstrijden. “Een mooi alternatief nu de gewone wedstrijden niet door kunnen gaan. We hopen daarmee het voor onze leden nog leuker te maken om te blijven trainen.”

Lees verder op Sleutelstad.nl)

(Bron: Twitter – Gerry van Bakel Sleutelstad.nl)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.